Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

van 5 sterren

(40 stemmen)

Bekijk alle beoordelingen

Eigenschappen

  • Buiten
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Beschrijving

Alles wat Drenthe zo bijzonder maakt, is in deze NS-wandeling verweven. Als je de bebouwing van Assen achter je hebt gelaten, is het vakantiegevoel er helemaal. Weilanden omzoomd door bossages, een beekje (in Drenthe heet dat diepje) en er tussendoor slingert een prachtig wandelpad. Mooie Drentse boerderijen in Deurze.

In Rolde is het tussen de middag goed toeven op de Brink of bij een van de horecagelegenheden. De fiere kerk van Rolde was een baken voor reizigers die over de hei reisden. Vlak bij de kerk twee hunebedden, want die mogen op een route door Drenthe natuurlijk niet ontbreken. Het land van Bartje houdt het verhaal van Bartje levend.

Iets verderop het prachtige gebied Kampsheide met jeneverbesstruiken, een prachtig ven, heide en moeras. Over houten vlonders loopt u door het Drentsche Aa-gebied. In dit zompige veengebied is het vaak drassig. Het is de moeite waard om aan het begin of het eind van de route ook Assen te bezoeken. De Brink en het kloostercomplex zullen u zeker verrassen. Het Drents Museum (Brink 1) is ook zeker een bezoek waard.

Deze wandeling is bijzonder vanwege:

  • Diepjes, hunebedden en Drentse boerderijen
  • Kampsheide en de Drentsche Aa
  • Rolde en Assen

Praktische informatie

Lengte:
Beginstation:
Eindstation:
LAW:
Extra informatie en wijzigingen:

Routebeschrijving en routekaart:
Je kunt de routebeschrijving en routekaart downloaden en uitprinten.
Inkorten wandelroute:
De route is in te korten tot 10 km.
Wandelen met de hond: Honden zijn niet toegestaan in Kampsheide. Zie de routebeschrijving voor een alternatief.

Meld een knelpunt
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Downloads:

Beoordeling (40 stemmen)

Alleen

van 5 sterren

Met de kinderen

van 5 sterren

Met partner

van 5 sterren

Met vriend of vriendin

van 5 sterren

Met vrienden

van 5 sterren

Met collega’s

van 5 sterren

Reacties van lezers

De 15km gelopen op 2 augustus. Inderdaad een schitterende wandeling! Voldoende bankjes onderweg om te genieten van de rust/stilte en het uitzicht. Na de regen van de afgelopen tijd waren sommige paden inderdaad erg drassig. Toch wat aanpassingen op de beschrijving: Bij de keuze voor 10km: Y-10919/2 hebben we niet gevonden. Bij de keuze voor 15km staat naar de parkeerplaats van herberg en dan rechts een smal graspad in. Als je tussen de heg en de herberg loopt, loop je rechtdoor het graspad op. Bij punt 6: na 400 m bij betonnen paaltje met ZD rechtsaf. Er zijn blijkbaar meer van dit soort paaltjes. Wij zijn daardoor te vroeg naar rechts gegaan en kwamen uit in Balloo. We konden bij het paaltje geen rood-wit kruis vinden. Bij punt 8: Omdat het drassig was, hebben we gekozen voor het fietspad na de vlonder. Daarna was het onduidelijk waar je de route weer oppakt (na bleek na de houten brug te zijn). Ondanks dat hebben we enorm genoten!

Marian, 3 augustus 2016 (Met partner) van 5 sterren

Het Drentse Aa gebied dat stuk is echt zo schilderijachting mooi. Daar ga ik echt nog een keer weer heen om de betoverende zandvlaktes,hunebedden en heidevelden etc te bezoeken. Ik ga dan lekker een huisje huren (www.bralten.eu) en waarschijnlijk de route ook nog eens lopen. Ik heb er al mega veel zin in! Fijn is dat de route zo goed is aangegeven vind ik ook een pluspunt

Loes, 1 februari 2016 (Met vriend of vriendin) van 5 sterren

Een érg leuke wandeltocht! Het pad was weliswaar wat drassig (stevige schoenen zijn zéker in natte perioden geen luxe), maar het is een mooie afwisselende route! (en oh ja, de afstand klopt hoor!) kijk voor meer fotos's op http://stapvoets.blogspot.nl/2016/01/ns-wandeling-assen.html

Anne-Mieke, 31 januari 2016 (Met partner) van 5 sterren

Hele mooie route; beschrijving eigenlijk niet nodig. Overal goed gemarkeerd. In het najaar hoge waterdichte schoenen nodig!

Auke Oldenbeuving, 13 december 2015 (Met partner) van 5 sterren

Beoordeel zelf!

Ben je al geweest? Laat hier je beoordeling achter of schrijf een korte recensie.


Je beoordeling Klik op het aantal sterren en Verstuur

Je recensie

Eropuit.nl heeft een aantal spelregels voor het plaatsen van beoordelingen.

Plan en koop je reis

Van

Naar station

Datum

Toon kalender

Tijd

:

Op de kaart

(advertentie)