Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

van 5 sterren

(23 stemmen)

Bekijk alle beoordelingen

Eigenschappen

  • Buiten
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Beschrijving

Alles wat Drenthe zo bijzonder maakt, is in deze NS-wandeling verweven. Als je de bebouwing van Assen achter je hebt gelaten, is het vakantiegevoel er helemaal. Weilanden omzoomd door bossages, een beekje (in Drenthe heet dat diepje) en er tussendoor slingert een prachtig wandelpad. Mooie Drentse boerderijen in Deurze.

In Rolde is het tussen de middag goed toeven op de Brink of bij een van de horecagelegenheden. De fiere kerk van Rolde was een baken voor reizigers die over de hei reisden. Vlak bij de kerk twee hunebedden, want die mogen op een route door Drenthe natuurlijk niet ontbreken. Het land van Bartje houdt het verhaal van Bartje levend.

Iets verderop het prachtige gebied Kampsheide met jeneverbesstruiken, een prachtig ven, heide en moeras. Over houten vlonders loopt u door het Drentsche Aa-gebied. In dit zompige veengebied is het vaak drassig. Het is de moeite waard om aan het begin of het eind van de route ook Assen te bezoeken. De Brink en het kloostercomplex zullen u zeker verrassen. Het Drents Museum (Brink 1) is ook zeker een bezoek waard.

Deze wandeling is bijzonder vanwege:

  • Diepjes, hunebedden en Drentse boerderijen
  • Kampsheide en de Drentsche Aa
  • Rolde en Assen

Praktische informatie

Lengte:
Beginstation:
Eindstation:
LAW:
Extra informatie en wijzigingen:

Routebeschrijving en routekaart:
Je kunt de routebeschrijving en routekaart downloaden en uitprinten.
Inkorten wandelroute:
De route is in te korten tot 10 km.
Wandelen met de hond: Honden zijn niet toegestaan in Kampsheide. Zie de routebeschrijving voor een alternatief.

Meld een knelpunt
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Beoordeling (23 stemmen)

Alleen

van 5 sterren

Met de kinderen

van 5 sterren

Met partner

van 5 sterren

Met vriend of vriendin

van 5 sterren

Met vrienden

van 5 sterren

Met collega’s

van 5 sterren

Reacties van lezers

24 oktober met een strak blauwe lucht en een stralende najaarszon deze prachtige wandeling gelopen. Het mooie van deze wandeling is dat het Drenthe laat zien in een notedop: diepjes, beekdallandschappen, heidevelden, bossen, eschen en hunebedden. Bij het Deurzerdiepje, vlak voor 'de Aanleg' een vijftal ooievaars waargenomen in het beekdal! Tweemaal[Deuzeresch, Kampsheide, 1e aangekocht natuurterrein Drentsch Landschap] in het zonnetje gezeten en genoten! Ondanks de herfstvakantie geen mens gezien! Wat een rust! Na het 'Poepenhemeltje' heerlijk uitgelopen terug naar Assen. Drenthe je blijft mooi!

Tjerk, 25 oktober 2013 (Alleen) van 5 sterren

Gisteren deze prachtige route gelopen, Drenthe op z’n mooist. In restaurant De Aanleg koffie gedronken en medewandelaars ontmoet, erg gezellig. Misschien heb ik iets te snel gelopen, na een aarden schans moest ik op een viersprong rechtdoor. Deze viersprong heb ik helaas gemist. Ik ga hem zeker nog een keer lopen en na de schans beter opletten.

Berend Kikkert, 2 oktober 2013 (Alleen) van 5 sterren

Prachtige route en heldere beschrijving. Ik liep de route met de hond (behalve het stukje door Kampsheide, bedankt voor de tip in de beschrijving). Een puntje over de beschrijving (pagina 2 rechts onder): Eerste graspad, na huisnummer 7, rechtsaf. 'door hekje' weglaten, er is namelijk geen hekje. Pagina 3 links boven: De zin 'Om de route te vervolgen gaat u terug door het hekje en rechtsaf. Na 250 meter' weglaten. Enkel vermelden: Na de grasweiden linksaf.

Judith van Eck-Pastoor, 30 augustus 2013 (Alleen) van 5 sterren

Mooie tocht, prima omschreven. Kleine aanvulling/correctie. Voor punt 6 staat: rechtsaf door hekje. Er staat geen hekje, dus gewoon rechtsaf het pad inlopen. Dan zie je na ongeveer 50 meter de ingang van de genoemde Balloerkuil. Even kijken, teruglopen en het ingeslagen pad vervolgen. Voor punt 9, dus bijna op het eind staat: .....bij een bankje de weg oversteken en een smal graspad inlopen. Er is geen graspad meer, wel een rood-grint-pad. Op het landgoed Valkenstijn is ook geen informatiepaneel meer te zien. Er wordt gerestaureerd. Even opletten. Aanrader: neem wel zelf eten en drinken mee voor onderweg. Ontspannen, hele mooie tocht. Zelfs voor 70-plussers goed te doen.

Ans Tesselaar, 21 augustus 2013 (Met partner) van 5 sterren

Beoordeel zelf!

Ben je al geweest? Laat hier je beoordeling achter of schrijf een korte recensie.


Je beoordeling Klik op het aantal sterren en Verstuur

Je recensie

Eropuit.nl heeft een aantal spelregels voor het plaatsen van beoordelingen.

Plan en koop je reis

Van

Naar station

Datum

Toon kalender

Tijd

:

Op de kaart

(advertentie)