Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

van 5 sterren

(27 stemmen)

Bekijk alle beoordelingen

Eigenschappen

  • Buiten
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Beschrijving

Alles wat Drenthe zo bijzonder maakt, is in deze NS-wandeling verweven. Als je de bebouwing van Assen achter je hebt gelaten, is het vakantiegevoel er helemaal. Weilanden omzoomd door bossages, een beekje (in Drenthe heet dat diepje) en er tussendoor slingert een prachtig wandelpad. Mooie Drentse boerderijen in Deurze.

In Rolde is het tussen de middag goed toeven op de Brink of bij een van de horecagelegenheden. De fiere kerk van Rolde was een baken voor reizigers die over de hei reisden. Vlak bij de kerk twee hunebedden, want die mogen op een route door Drenthe natuurlijk niet ontbreken. Het land van Bartje houdt het verhaal van Bartje levend.

Iets verderop het prachtige gebied Kampsheide met jeneverbesstruiken, een prachtig ven, heide en moeras. Over houten vlonders loopt u door het Drentsche Aa-gebied. In dit zompige veengebied is het vaak drassig. Het is de moeite waard om aan het begin of het eind van de route ook Assen te bezoeken. De Brink en het kloostercomplex zullen u zeker verrassen. Het Drents Museum (Brink 1) is ook zeker een bezoek waard.

Deze wandeling is bijzonder vanwege:

  • Diepjes, hunebedden en Drentse boerderijen
  • Kampsheide en de Drentsche Aa
  • Rolde en Assen

Praktische informatie

Lengte:
Beginstation:
Eindstation:
LAW:
Extra informatie en wijzigingen:

Routebeschrijving en routekaart:
Je kunt de routebeschrijving en routekaart downloaden en uitprinten.
Inkorten wandelroute:
De route is in te korten tot 10 km.
Wandelen met de hond: Honden zijn niet toegestaan in Kampsheide. Zie de routebeschrijving voor een alternatief.

Meld een knelpunt
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Beoordeling (27 stemmen)

Alleen

van 5 sterren

Met de kinderen

van 5 sterren

Met partner

van 5 sterren

Met vriend of vriendin

van 5 sterren

Met vrienden

van 5 sterren

Met collega’s

van 5 sterren

Reacties van lezers

Fantastische wandeling! Wij liepen deze route op een zonnige zaterdag in juni. Alles bloeit, ooievaars druk op hun nest en wat een mooi landschap in het Drentse Aa gebied!

Coby, 18 juni 2014 (Met partner) van 5 sterren

Op deze herfstige dag in het voorjaar, waarin het tussen alle regen af en toe ook nog wel flink buiig was, viel de wandeling letterlijk en figuurlijk in het water. Wacht op goed weer, en geniet van eindeloze vergezichten over ouderwets boerenland. Trek hoge waterdichte schoenen aan, want af en toe is het bar nat. Enne: vergeet de korte variant, want dan mis je heel veel moois. Verslagje en foto's bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/nsassen

Frank, 5 juni 2014 (Alleen) van 5 sterren

een schitterende wandeling op zondag 25052014. een heldere beschrijving van deze ns- wandeltocht. Onze eerste pleisterplaats was eetcafe de Aanleg bij Deurze.we werden vriendelijk ontvangen door de eigenaar en voorzien van een heerlijk kopje koffie met koekje en bonbon!Verder onderweg heerlijk genoten van het prachtige wisselende landschap. Dit is echt een aanrader!!

s van den bos, 25 mei 2014 (Met partner) van 5 sterren

24 oktober met een strak blauwe lucht en een stralende najaarszon deze prachtige wandeling gelopen. Het mooie van deze wandeling is dat het Drenthe laat zien in een notedop: diepjes, beekdallandschappen, heidevelden, bossen, eschen en hunebedden. Bij het Deurzerdiepje, vlak voor 'de Aanleg' een vijftal ooievaars waargenomen in het beekdal! Tweemaal[Deuzeresch, Kampsheide, 1e aangekocht natuurterrein Drentsch Landschap] in het zonnetje gezeten en genoten! Ondanks de herfstvakantie geen mens gezien! Wat een rust! Na het 'Poepenhemeltje' heerlijk uitgelopen terug naar Assen. Drenthe je blijft mooi!

Tjerk, 25 oktober 2013 (Alleen) van 5 sterren

Beoordeel zelf!

Ben je al geweest? Laat hier je beoordeling achter of schrijf een korte recensie.


Je beoordeling Klik op het aantal sterren en Verstuur

Je recensie

Eropuit.nl heeft een aantal spelregels voor het plaatsen van beoordelingen.

Plan en koop je reis

Van

Naar station

Datum

Toon kalender

Tijd

:

Op de kaart

(advertentie)