Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

van 5 sterren

(31 stemmen)

Bekijk alle beoordelingen

Eigenschappen

  • Buiten
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Beschrijving

Alles wat Drenthe zo bijzonder maakt, is in deze NS-wandeling verweven. Als je de bebouwing van Assen achter je hebt gelaten, is het vakantiegevoel er helemaal. Weilanden omzoomd door bossages, een beekje (in Drenthe heet dat diepje) en er tussendoor slingert een prachtig wandelpad. Mooie Drentse boerderijen in Deurze.

In Rolde is het tussen de middag goed toeven op de Brink of bij een van de horecagelegenheden. De fiere kerk van Rolde was een baken voor reizigers die over de hei reisden. Vlak bij de kerk twee hunebedden, want die mogen op een route door Drenthe natuurlijk niet ontbreken. Het land van Bartje houdt het verhaal van Bartje levend.

Iets verderop het prachtige gebied Kampsheide met jeneverbesstruiken, een prachtig ven, heide en moeras. Over houten vlonders loopt u door het Drentsche Aa-gebied. In dit zompige veengebied is het vaak drassig. Het is de moeite waard om aan het begin of het eind van de route ook Assen te bezoeken. De Brink en het kloostercomplex zullen u zeker verrassen. Het Drents Museum (Brink 1) is ook zeker een bezoek waard.

Deze wandeling is bijzonder vanwege:

  • Diepjes, hunebedden en Drentse boerderijen
  • Kampsheide en de Drentsche Aa
  • Rolde en Assen

Praktische informatie

Lengte:
Beginstation:
Eindstation:
LAW:
Extra informatie en wijzigingen:

Routebeschrijving en routekaart:
Je kunt de routebeschrijving en routekaart downloaden en uitprinten.
Inkorten wandelroute:
De route is in te korten tot 10 km.
Wandelen met de hond: Honden zijn niet toegestaan in Kampsheide. Zie de routebeschrijving voor een alternatief.

Meld een knelpunt
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Downloads:

Beoordeling (31 stemmen)

Alleen

van 5 sterren

Met de kinderen

van 5 sterren

Met partner

van 5 sterren

Met vriend of vriendin

van 5 sterren

Met vrienden

van 5 sterren

Met collega’s

van 5 sterren

Reacties van lezers

Fantastische route. Tot Rolde eenvoudig de markeringen gevonden, maar daarna aan de hand van officiële wegwijzers verder geholpen. Het prachtige hunebed bij het ven is de extra km meer dan waard. Daarna geen enkele markering meer gevonden, maar gelukkig wel de borden richting Assen.

Tineke Guise, 14 oktober 2014 (Alleen) van 5 sterren

prachtige afwisselende route, aanrader!

Mark, 27 augustus 2014 (Alleen) van 5 sterren

Gelopen op woensdag 6 augustus 2014. Wat een prachtig mooie wandeling. De routebeschrijving is erg duidelijk en ook onderweg is de markering duidelijk te volgen. Afwisseling tussen natuur en cultuur is super. Heerlijke wandeltocht en zeker een mooie manier om de omgeving te leren kennen. Waarschijnlijk gaan we nu wel een keer voor een paar daagjes naar Drenthe, want er is nog zoveel dat we niet gezien hebben. Vooral het negeren van alle zijpaadjes lokt uit tot nog een bezoekje ;-) Onvoorstelbaar dat we de enige wandelaars waren op deze route, en dat in de zomervakantie !!!

Veerman, 7 augustus 2014 (Met partner) van 5 sterren

Op een warme en zonnige dag, 28 graden, liep ik deze wandeling. Het was heel goed te doen want ik liep meestal in de schaduw van bomen. Het is een schitterende route over paden omzoomd door bomen, door cultuurlandschap en bos, over heide en door natuurterreinen. Rolde heeft een mooi kerkje dat een bezoek waard is, een begraafplaats met oude grafstenen en de twee imposante hunebedden. Op de Kampsheide oude jeneverbesstruiken en een mooi verstild ven. Ik heb een rondje om het ven gelopen maar helaas het hunebed niet ontdekt. Daarna volgt het mooie beekdal van de Drentse Aa en ook de aanlooproute naar het station Assen is een uitgekiend traject. Een onvergetelijke NS-wandeling door het mooie Drenthe!

Diederik de Bruijn, 6 augustus 2014 (Alleen) van 5 sterren

Beoordeel zelf!

Ben je al geweest? Laat hier je beoordeling achter of schrijf een korte recensie.


Je beoordeling Klik op het aantal sterren en Verstuur

Je recensie

Eropuit.nl heeft een aantal spelregels voor het plaatsen van beoordelingen.

Plan en koop je reis

Van

Naar station

Datum

Toon kalender

Tijd

:

Op de kaart

Nog meer uittips

t/m 31 dec 2015 Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep

EINDHOVEN

t/m 31 dec 2015 Groene Wissel wandeling Steenwijk

STEENWIJK

t/m 31 dec 2015 Mee in Mokum Stadswandeling

AMSTERDAM

(advertentie)