Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

van 5 sterren

(73 stemmen)

Bekijk alle beoordelingen

Eigenschappen

  • Buiten
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Beschrijving

Bos, plassen en polder. Over de Franse Kampheide wandel je naar de Gooise Lusthoven. Op de toenmalige woeste gronden werden imposante landhuizen gebouwd, die dienst deden als zomerverblijf voor voorname families.
Nu probeert de Vereniging Natuurmonumenten deze waardevolle landgoederen in hun oorspronkelijke staat te behouden. Slingerpaden, lanen en waterpartijen kenmerken dit prachtige gebied. Na een bezoek aan het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten loop je al snel het bos uit. Het graspad langs de mooie Ankeveense Plassen kan drassig zijn. De Vecht kruisen en via het streekpad Stelling van Amsterdam de eeuwenoude Aetsveldse Polder in naar het stadje Weesp. Hier kun je weer op de trein stappen.

Deze wandeling is bijzonder vanwege:

  • Buitenplaatsen en landgoederen
  • Slingerpaden en waterpartijen
  • Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten (openingstijden: van februari tot en met maart van woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur; van april tot en met november van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot en met 17.00 uur; in december en januari van woensdag tot een met zondag van 10.00 tot 16.00 uur).

Praktische informatie

Lengte:
Beginstation:
Eindstation:
LAW:
Extra informatie en wijzigingen:

Routebeschrijving en routekaart:
Je kunt de routebeschrijving en routekaart downloaden en uitprinten.
Wandelen met de hond: Honden zijn aangelijnd toegestaan. Op de Franse Kampheide mogen honden in bepaalde periodes los lopen. Bordjes ter plaatse geven hierover informatie.
Meld een knelpunt
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Downloads:

Beoordeling (73 stemmen)

Alleen

van 5 sterren

Met de kinderen

van 5 sterren

Met partner

van 5 sterren

Met vriend of vriendin

van 5 sterren

Met vrienden

van 5 sterren

Met collega’s

van 5 sterren

Reacties van lezers

Heerlijke wandeling. Ik heb hem nu een paar keer gelopen maar hij verveeld nog niet. M.n. In het begin zijn er een paar onduidelijkheden/fouten in de routebeschrijving. Maar met een beetje fantasie kom je daar wel uit. Bergse Pad en Dammerkade schitterend in het voorjaar! Het stuk langs de weg/Vecht vond ik erg lang lijken. Mooie afwisselende wandeling!

Eveline , 2 mei 2015 (Alleen) van 5 sterren

Heerlijke afwisselende wandeling. Bos, polder, plassen, Vecht. Genieten dus. Soms lange rechte stukken/geen probleem.je kunt dat zien op de routekaart. Sommige stukken wat minder interessant. Alternatief voor de Dammerkade is: Bergse Pad op en dan aan het einde rechtsaf langs de Spiegelplas. Traject is mooier en minder eentonig. Veel succes en wandelplezier.

Wil en Carla, 1 november 2014 (Met partner) van 5 sterren

Mooie route. Maar routekaart en beschrijving meenemen. Meerdere keren mis je de rood witte markering of wanneer je Ankerveen moet inlopen staat er voor rechtdoor ook rood met witte markering, zo lijkt het alsof je dus rechtdoor over het smalle pad moet, maar je moet dus echt wel Ankerveen inlopen. Eén van de slechts angegeven routes vind ik. Maar wel een mooie om te lopen

Ron, 13 oktober 2014 (Alleen) van 5 sterren

Mooie wandeling; afwisselend en rustig; zeker een wandeling om nog eens te lopen. Het eerste stuk zou ik dan wel op een kaart lopen want: in de routebeschrijving zit één grote misser en dat is in de een na laatste alinea op pagina 1: "Op een viersprong gaat u linksaf een zandpad op". Geen viersprong te bekennen. We kwamen samen met nog een ander wandelpaar op een punt van einde weg. We hebben links geprobeerd en links en meteen een paar meter verder rechtsaf. Beide keren kwamen we niet op de route terecht. Een markering zou hier uitkomst hebben kunnen bieden, maar die ontbrak. Gelukkig had ik een kaart van het gebied mee, zodat we P=20037/001, uiteindelijk konden vinden. Door dit gedoe zijn we hier een klein uur verloren. Ik denk zelf dat we, achteraf gezien, op dat punt rechts hadden gemoeten, maar daar hebben we, gezien er in de beschrijving over linksaf gesproken werd, nou juist niet geprobeerd.

Janny de Groote, 4 oktober 2014 (Met vriend of vriendin) van 5 sterren

Beoordeel zelf!

Ben je al geweest? Laat hier je beoordeling achter of schrijf een korte recensie.


Je beoordeling Klik op het aantal sterren en Verstuur

Je recensie

Eropuit.nl heeft een aantal spelregels voor het plaatsen van beoordelingen.

Plan en koop je reis

Van

Naar station

Datum

Toon kalender

Tijd

:

Op de kaart

Nog meer uittips

t/m 31 dec 2015 Maastricht Underground

MAASTRICHT

t/m 19 sep 2015 Haarlem Night Skate

HAARLEM

(advertentie)