Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

van 5 sterren

(69 stemmen)

Bekijk alle beoordelingen

Eigenschappen

  • Buiten
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Beschrijving

Bos, plassen en polder. Over de Franse Kampheide wandel je naar de Gooise Lusthoven. Op de toenmalige woeste gronden werden imposante landhuizen gebouwd, die dienst deden als zomerverblijf voor voorname families.
Nu probeert de Vereniging Natuurmonumenten deze waardevolle landgoederen in hun oorspronkelijke staat te behouden. Slingerpaden, lanen en waterpartijen kenmerken dit prachtige gebied. Na een bezoek aan het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten loop je al snel het bos uit. Het graspad langs de mooie Ankeveense Plassen kan drassig zijn. De Vecht kruisen en via het streekpad Stelling van Amsterdam de eeuwenoude Aetsveldse Polder in naar het stadje Weesp. Hier kun je weer op de trein stappen.

Deze wandeling is bijzonder vanwege:

  • Buitenplaatsen en landgoederen
  • Slingerpaden en waterpartijen
  • Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten (openingstijden: van februari tot en met maart van woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur; van april tot en met november van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot en met 17.00 uur; in december en januari van woensdag tot een met zondag van 10.00 tot 16.00 uur).

Praktische informatie

Lengte:
Beginstation:
Eindstation:
LAW:
Extra informatie en wijzigingen:

Routebeschrijving en routekaart:
Je kunt de routebeschrijving en routekaart downloaden en uitprinten.
Wandelen met de hond: Honden zijn aangelijnd toegestaan. Op de Franse Kampheide mogen honden in bepaalde periodes los lopen. Bordjes ter plaatse geven hierover informatie.
Meld een knelpunt
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Downloads:

Beoordeling (69 stemmen)

Alleen

van 5 sterren

Met de kinderen

van 5 sterren

Met partner

van 5 sterren

Met vriend of vriendin

van 5 sterren

Met vrienden

van 5 sterren

Met collega’s

van 5 sterren

Reacties van lezers

Met zoon gelopen. Mooie, afwisselende tocht. Helaas relatief veel asfalt, wel mooie polderuitzichten. Weesp is leuk, veel terrasjes, zorg dat je met iemand loopt die daarvan houdt. (U begrijpt, ik ga nog een keer!)

Caroline, 14 september 2014 (Met de kinderen) van 5 sterren

Mooie afwisselende wandeling. Gelopen op een prachtige dag in september. Op sommige punten vonden we de route niet duidelijk. Ook stonden we eenmaal voor een gesloten hek op de Dammerkade.we zijn er overheengeklommen. We hebben de wandeling uitgelopen = 22 km ..maar met name het lange stuk (dammerkade) en aan het eind een stuk over een graspad waren afzien.

nienke, 13 september 2014 (Met vriend of vriendin) van 5 sterren

Dit is een prachtige wandeling. We hebben hem eind juli gelopen, en kwamen nauwelijks anderen tegen. De route is heel gevarieerd: heide en bos, een mooi buiten, prachtige stille plassen, de drukke vecht, weids polderlandschap en op het eind een leuk oud stadje. Aanrader!

Richard C, 19 augustus 2014 (Met partner) van 5 sterren

1 augustus 2014 gelopen. De Fransche Kampheide begon al paars te kleuren. In de Aetsveldse Polder zagen we heel veel bloeiende watergentianen? in de sloten.

Nolda de Groot, 7 augustus 2014 (Met partner) van 5 sterren

Beoordeel zelf!

Ben je al geweest? Laat hier je beoordeling achter of schrijf een korte recensie.


Je beoordeling Klik op het aantal sterren en Verstuur

Je recensie

Eropuit.nl heeft een aantal spelregels voor het plaatsen van beoordelingen.

Plan en koop je reis

Van

Naar station

Datum

Toon kalender

Tijd

:

Op de kaart

(advertentie)