Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

van 5 sterren

(57 stemmen)

Bekijk alle beoordelingen

Eigenschappen

  • Buiten
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Beschrijving

Tweedaagse NS-wandeltocht.
Door het centrum van Cuijk loop je naar de veerpont (vaart niet bij extreem hoog water). Tot Mook loop je langs de Maas. Dan begint al snel de steile klim naar de historische Mookerheide. Boven gekomen is het uitzicht prachtig. Je daalt en klimt naar het Zevendal, een mooie kennismaking met Limburg. Even verder sta je in natuurreservaat Sint Jansberg, de meest zuidelijke stuwwal in Nederland en bezit van Natuurmonumenten. Langs velden en bos wandel je naar Groesbeek.
Even buiten Groesbeek tref je, in het zicht van de Zeven Heuvelenweg, je overnachtingsadres aan.
De tweede dag is even boeiend. Je wandelt over smalle paadjes door weiland en bos, met hoogteverschillen tot 70 meter. De tocht gaat langs de Hel, de Duivelsberg en het Filosofendal. In Berg en Dal stopt de Nijmeegse stadsbus. Maar neem je deze, dan mis je het prachtige zicht op de Ooypolder. In Nijmegen gaat de route via de Waalkade.

Overnachtingsadres:
Je kunt overnachten in Hotel De Oude Molen, Molenweg 48, Groesbeek, tel. 024 - 3971478. Internet: http://www.hoteldeoudemolen.com. Eeen tweepersoonskamer met etagefaciliteiten kost inclusief ontbijt vanaf 30 euro p.p.p.n. (eenpersoonstoeslag 6,50 euro). Een tweepersoonskamer met bad, douche, toilet en tv kost inclusief ontbijt 41,50 euro (eenpersoonstoeslag 18,50 euro). Genoemde prijzen zijn exclusief toeristenbelasting, inclusief een gratis lunchpakket. Een driegangenmenu kost 18,50 euro p.p.

Praktische informatie

Lengte:
Beginstation:
Eindstation:
LAW:
Extra informatie en wijzigingen:

Routebeschrijving en routekaart: Je kunt de routebeschrijving en routekaart downloaden en uitprinten. Daarin tref je ook informatie aan over de horeca gelegenheden onderweg, overnachtingsadressen en eventuele busaansluitingen tussen wandeltocht en station.
Route inkorten: De route is zowel op dag 1 als 2 in te korten door de bus te nemen. Je kunt vanuit Plasmolen, Groesbeek (15 km), Berg en Dal of Ubbergen per bus naar Nijmegen reizen.

Wandelen met de hond: Honden zijn aangelijnd toegestaan op de wandelroute. Informeer vooraf bij het overnachtingsadres van je keuze of honden zijn toegestaan.
Meld een knelpunt
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Beoordeling (57 stemmen)

Alleen

van 5 sterren

Met de kinderen

van 5 sterren

Met partner

van 5 sterren

Met vriend of vriendin

van 5 sterren

Met vrienden

van 5 sterren

Met collega’s

van 5 sterren

Reacties van lezers

Op 8 en 9 oktober gelopen. Prachtige route. allen het stuk van Ubbergen naar Nijmegen is helemaal verhard en door de bebouwde kom. Zou de volgende keer zeker de bus vanuit Ubbergen naar Nijmegen nemen. Uiteten geweest bij La Vie in Groesbeek, uitstekend.

Janneke, 9 oktober 2013 (Met vriend of vriendin) van 5 sterren

Een fantastisch fijne en prachtige wandeling. Zwaar soms, maar zeer de moeite waard. Zeer afwisselend en landschap dat je zo verder nergens tegenkomt in Nederland.

Louisa, 8 oktober 2013 (Alleen) van 5 sterren

25 september een zachte, mooie herfstdag. Dan is het heerlijk lopen van Cuijk naar Groesbeek. Een heel goed gemarkeerde, maar bovenal een schitterende tocht. Heel afwisselend in natuur en structuur, de heide stond nog mooi te bloeien en de eerste herfstkleurtjes weer zichtbaar. Wel even opletten, blzd 8 bij drukke voorrangsweg, route even lezen, anders heb je de neiging om de drukke weg over te steken en een andere route te volgen. verder geen problemen. De bus naar Nijmegen is prima te doen en komt bij de Heimolen in Groesbeek, lijn 5, om de 12 - 15 minuten.

Wim van den Broek, 26 september 2013 (Met partner) van 5 sterren

Mooie pittige wandeltocht, vooral in de herfst met de purperen heidevelden en kleurrijke loofbossen. Een van de mooiste NS-wandelingen, vol vergezichten. Bevrijdingsmuseum en Canadees ereveld zijn indrukwekkend. Op zondag wel kans op veel 'concurrentie' door veel mountainbikers die zich uitleven tegen deze stuwwal.

Gilbert Boerekamp, 22 september 2013 (Alleen) van 5 sterren

Beoordeel zelf!

Ben je al geweest? Laat hier je beoordeling achter of schrijf een korte recensie.


Je beoordeling Klik op het aantal sterren en Verstuur

Je recensie

Eropuit.nl heeft een aantal spelregels voor het plaatsen van beoordelingen.

Plan en koop je reis

Van

Naar station

Datum

Toon kalender

Tijd

:

Op de kaart

(advertentie)