Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

van 5 sterren

(63 stemmen)

Bekijk alle beoordelingen

Eigenschappen

  • Buiten
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Beschrijving

Tweedaagse NS-wandeltocht.
Door het centrum van Cuijk loop je naar de veerpont (vaart niet bij extreem hoog water). Tot Mook loop je langs de Maas. Dan begint al snel de steile klim naar de historische Mookerheide. Boven gekomen is het uitzicht prachtig. Je daalt en klimt naar het Zevendal, een mooie kennismaking met Limburg. Even verder sta je in natuurreservaat Sint Jansberg, de meest zuidelijke stuwwal in Nederland en bezit van Natuurmonumenten. Langs velden en bos wandel je naar Groesbeek.
Even buiten Groesbeek tref je, in het zicht van de Zeven Heuvelenweg, je overnachtingsadres aan.
De tweede dag is even boeiend. Je wandelt over smalle paadjes door weiland en bos, met hoogteverschillen tot 70 meter. De tocht gaat langs de Hel, de Duivelsberg en het Filosofendal. In Berg en Dal stopt de Nijmeegse stadsbus. Maar neem je deze, dan mis je het prachtige zicht op de Ooypolder. In Nijmegen gaat de route via de Waalkade.

Overnachtingsadres:
Je kunt overnachten in Hotel De Oude Molen, Molenweg 48, Groesbeek, tel. 024 - 3971478. Internet: http://www.hoteldeoudemolen.com. Eeen tweepersoonskamer met etagefaciliteiten kost inclusief ontbijt vanaf 30 euro p.p.p.n. (eenpersoonstoeslag 6,50 euro). Een tweepersoonskamer met bad, douche, toilet en tv kost inclusief ontbijt 42,50 euro (eenpersoonstoeslag 18,50 euro). Genoemde prijzen zijn exclusief toeristenbelasting, inclusief een gratis lunchpakket. Een driegangenmenu kost 18,50 euro p.p.

Praktische informatie

Lengte:
Beginstation:
Eindstation:
LAW:
Extra informatie en wijzigingen:

Routebeschrijving en routekaart: Je kunt de routebeschrijving en routekaart downloaden en uitprinten. Daarin tref je ook informatie aan over de horeca gelegenheden onderweg, overnachtingsadressen en eventuele busaansluitingen tussen wandeltocht en station.
Route inkorten: De route is zowel op dag 1 als 2 in te korten door de bus te nemen. Je kunt vanuit Plasmolen, Groesbeek (15 km), Berg en Dal of Ubbergen per bus naar Nijmegen reizen.

Wandelen met de hond: Honden zijn aangelijnd toegestaan op de wandelroute. Informeer vooraf bij het overnachtingsadres van je keuze of honden zijn toegestaan.
Meld een knelpunt
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Downloads:

Beoordeling (63 stemmen)

Alleen

van 5 sterren

Met de kinderen

van 5 sterren

Met partner

van 5 sterren

Met vriend of vriendin

van 5 sterren

Met vrienden

van 5 sterren

Met collega’s

van 5 sterren

Reacties van lezers

Mooie route maar loop hem niet als het flink geregent heeft. wat een blubber, het was glibberen en glijden. De bospaden lagen vol met bladeren die nat waren en glad.

Greetje, 13 december 2014 (Met partner) van 5 sterren

Heerlijke wandeling. of beter: wandelingen. We hebben er 2 ééndags-wandelingen van gemaakt. We zijn begonnen in Cuyk en hebben de route gevolgd tot centrum Groesbeek. Daar vandaan zijn we langs een oude spoorlijn (niet meer in gebruik) gelopen naar station Molenhoek, 5 á 6 km west van Groesbeek. Daar hebben we de trein terug naar huis genomen. Een paar weken later zijn we gestart vanaf station Molenhoek, weer langs de oude spoorlijn naar Groesbeek. Daar hebben we het tweede traject , van Groesbeek naar Nijmegen, opgepakt. Twee geweldige wandelingen!

Wim van Witzenburg, 5 november 2014 (Met partner) van 5 sterren

Geweldige wandeling: prachtige omgeving, goed aangegeven route, veel afwisseling in landschap. Hotel De Oude Molen is zeer aan te raden: prima kamers, heerlijk (en veel) eten, vriendelijk personeel. Zeker aan te raden!

Linda, 27 oktober 2014 (Met partner) van 5 sterren

Geweldig mooie wandeling, zoveel afwisseling in landschap en natuur zie je niet vaak!. En als je dan ook nog gaat overnachten bij hotel de Wolfsberg dan kan deze wandeling niet meer stuk. Een mooi oud karakteristiek hotel met fantastisch uitzicht en heerlijk eten...

Franco, 8 augustus 2014 (Alleen) van 5 sterren

Beoordeel zelf!

Ben je al geweest? Laat hier je beoordeling achter of schrijf een korte recensie.


Je beoordeling Klik op het aantal sterren en Verstuur

Je recensie

Eropuit.nl heeft een aantal spelregels voor het plaatsen van beoordelingen.

Plan en koop je reis

Van

Naar station

Datum

Toon kalender

Tijd

:

Op de kaart

(advertentie)