Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

van 5 sterren

(68 stemmen)

Bekijk alle beoordelingen

Eigenschappen

  • Buiten
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Beschrijving

Tweedaagse NS-wandeltocht.
Door het centrum van Cuijk loop je naar de veerpont (vaart niet bij extreem hoog water). Tot Mook loop je langs de Maas. Dan begint al snel de steile klim naar de historische Mookerheide. Boven gekomen is het uitzicht prachtig. Je daalt en klimt naar het Zevendal, een mooie kennismaking met Limburg. Even verder sta je in natuurreservaat Sint Jansberg, de meest zuidelijke stuwwal in Nederland en bezit van Natuurmonumenten. Langs velden en bos wandel je naar Groesbeek.
Even buiten Groesbeek tref je, in het zicht van de Zeven Heuvelenweg, je overnachtingsadres aan.
De tweede dag is even boeiend. Je wandelt over smalle paadjes door weiland en bos, met hoogteverschillen tot 70 meter. De tocht gaat langs de Hel, de Duivelsberg en het Filosofendal. In Berg en Dal stopt de Nijmeegse stadsbus. Maar neem je deze, dan mis je het prachtige zicht op de Ooypolder. In Nijmegen gaat de route via de Waalkade.

Overnachtingsadres:
Je kunt overnachten in Hotel De Oude Molen, Molenweg 48, Groesbeek, tel. 024 - 3971478. Internet: http://www.hoteldeoudemolen.com. Eeen tweepersoonskamer met etagefaciliteiten kost inclusief ontbijt vanaf 30 euro p.p.p.n. (eenpersoonstoeslag 6,50 euro). Een tweepersoonskamer met bad, douche, toilet en tv kost inclusief ontbijt 42,50 euro p.p.p.n. (eenpersoonstoeslag 18,50 euro). Genoemde prijzen zijn exclusief toeristenbelasting, inclusief een gratis lunchpakket. Een driegangenmenu kost 18,50 euro p.p.

Praktische informatie

Lengte:
Beginstation:
Eindstation:
LAW:
Extra informatie en wijzigingen:

Routebeschrijving en routekaart: Je kunt de routebeschrijving en routekaart downloaden en uitprinten. Daarin tref je ook informatie aan over de horeca gelegenheden onderweg, overnachtingsadressen en eventuele busaansluitingen tussen wandeltocht en station.
Route inkorten: De route is zowel op dag 1 als 2 in te korten door de bus te nemen. Je kunt vanuit Plasmolen, Groesbeek (15 km), Berg en Dal of Ubbergen per bus naar Nijmegen reizen.

Wandelen met de hond: Honden zijn aangelijnd toegestaan op de wandelroute. Informeer vooraf bij het overnachtingsadres van je keuze of honden zijn toegestaan.
Meld een knelpunt
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Downloads:

Beoordeling (68 stemmen)

Alleen

van 5 sterren

Met de kinderen

van 5 sterren

Met partner

van 5 sterren

Met vriend of vriendin

van 5 sterren

Met vrienden

van 5 sterren

Met collega’s

van 5 sterren

Reacties van lezers

Ik heb deze tocht jaren geleden gedaan en heb hier heel mooie herinneringen aan. Het is een prachtige tocht, veel klimmen en dalen en prachtige vergezichten door bossen en langs beekjes. In Groesbeek toen overnacht en de volgende dag verder gelopen naar Nijmegen. Ik denk er nog vaak aan terug hoe mooi het was. Dit is echt een dikke aanrader!!

K. Korting, 27 april 2016 (Met vrienden) van 5 sterren

Wat een mooie wandelroute. Nu in de herfst met die mooie kleurschakeringen van de bomen, paddestoelen, kastanjes, eikels en een waterig zonnetje.....heel afwisselend, veel klimmen en dalen. Cuijk en Groesbeek ook zeer de moeite waard als je geïnteresseerd bent in geschiedenis. Het bevrijdingsmuseum in Groesbeek is ook een aanrader

Jacqueline, 22 oktober 2015 (Met partner) van 5 sterren

Aanrader!

Nico Meerhof, 9 juni 2015 (Met partner) van 5 sterren

Echt schitterend landschap: de unieke, hooggelegen Mookerhei, prachtige eiken-en beukenbossen, beekjes, veel weilanden in de bossen, vergezichten naar het Reichswald en veel steile hellingen. TIP: begin in Mook en eindig in Berg en Dal en maak er 1 dag van: de begin- en eindstukjes zijn minder mooi en de plm. 23 km zijn goed te doen ook met kinderen.

Joost en Pepijn, 17 mei 2015 (Met de kinderen) van 5 sterren

Beoordeel zelf!

Ben je al geweest? Laat hier je beoordeling achter of schrijf een korte recensie.


Je beoordeling Klik op het aantal sterren en Verstuur

Je recensie

Eropuit.nl heeft een aantal spelregels voor het plaatsen van beoordelingen.

Plan en koop je reis

Van

Naar station

Datum

Toon kalender

Tijd

:

Op de kaart

(advertentie)