Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

van 5 sterren

(76 stemmen)

Bekijk alle beoordelingen

Eigenschappen

  • Buiten
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Beschrijving

Bos, plassen en polder. Over de Franse Kampheide wandel je naar de Gooise Lusthoven. Op de toenmalige woeste gronden werden imposante landhuizen gebouwd, die dienst deden als zomerverblijf voor voorname families.
Nu probeert de Vereniging Natuurmonumenten deze waardevolle landgoederen in hun oorspronkelijke staat te behouden. Slingerpaden, lanen en waterpartijen kenmerken dit prachtige gebied. Na een bezoek aan het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten loop je al snel het bos uit. Het graspad langs de mooie Ankeveense Plassen kan drassig zijn. De Vecht kruisen en via het streekpad Stelling van Amsterdam de eeuwenoude Aetsveldse Polder in naar het stadje Weesp. Hier kun je weer op de trein stappen.

Deze wandeling is bijzonder vanwege:

  • Buitenplaatsen en landgoederen
  • Slingerpaden en waterpartijen
  • Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten (openingstijden: van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur, tijdens schoolvakanties en feestdagen gelden alternatieve tijden. Raadpleeg hiervoor aub de website van Natuurmonumenten, zie http://www.natuurmonumenten.nl).

Praktische informatie

Lengte:
Beginstation:
Eindstation:
LAW:
Extra informatie en wijzigingen:

Routebeschrijving en routekaart:
Je kunt de routebeschrijving en routekaart downloaden en uitprinten.
Wandelen met de hond: Honden zijn aangelijnd toegestaan. Op de Franse Kampheide mogen honden in bepaalde periodes los lopen. Bordjes ter plaatse geven hierover informatie.
Meld een knelpunt
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Downloads:

Beoordeling (76 stemmen)

Alleen

van 5 sterren

Met de kinderen

van 5 sterren

Met partner

van 5 sterren

Met vriend of vriendin

van 5 sterren

Met vrienden

van 5 sterren

Met collega’s

van 5 sterren

Reacties van lezers

Leuke route en prima aangegeven in combinatie met de beschrijving. Even opletten wanneer je Ankeveen in moet lopen. Wij liepen rechtdoor, maar ook dan kom je weer op de route terecht. Verder is het even zoeken bij de woonboten. Daar bleken volgens een bewoner heel veel wandelaars last van te hebben. Ik heb genoten van een mooie wandeling in waterrijk gebied!

Susanne, 31 juli 2016 (Met vriend of vriendin) van 5 sterren

Mooie wandeling alleen op het laatste stukje langs de vecht geen markering bij de boerderij waar we rechts af de polder in moeten dat was zoeken en tijd mee verloren wel een aanrader

kers, 11 september 2015 (Met vrienden) van 5 sterren

Heerlijke wandeling. Ik heb hem nu een paar keer gelopen maar hij verveeld nog niet. M.n. In het begin zijn er een paar onduidelijkheden/fouten in de routebeschrijving. Maar met een beetje fantasie kom je daar wel uit. Bergse Pad en Dammerkade schitterend in het voorjaar! Het stuk langs de weg/Vecht vond ik erg lang lijken. Mooie afwisselende wandeling!

Eveline , 2 mei 2015 (Alleen) van 5 sterren

Heerlijke afwisselende wandeling. Bos, polder, plassen, Vecht. Genieten dus. Soms lange rechte stukken/geen probleem.je kunt dat zien op de routekaart. Sommige stukken wat minder interessant. Alternatief voor de Dammerkade is: Bergse Pad op en dan aan het einde rechtsaf langs de Spiegelplas. Traject is mooier en minder eentonig. Veel succes en wandelplezier.

Wil en Carla, 1 november 2014 (Met partner) van 5 sterren

Beoordeel zelf!

Ben je al geweest? Laat hier je beoordeling achter of schrijf een korte recensie.


Je beoordeling Klik op het aantal sterren en Verstuur

Je recensie

Eropuit.nl heeft een aantal spelregels voor het plaatsen van beoordelingen.

Plan en koop je reis

Van

Naar station

Datum

Toon kalender

Tijd

:

Op de kaart

(advertentie)