Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

van 5 sterren

(71 stemmen)

Bekijk alle beoordelingen

Eigenschappen

  • Buiten
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Beschrijving

De route gaat langs de beroemde Kees Boekeschool, waar ook de Oranjeprinsessen onderwezen werden, zo het bos in. De Leyen is een bosgebied met brede beukenlanen. Het Verloren Kerkhof is een klein monument ter nagedachtenis aan zwervers en onderduikers uit de Tweede Wereldoorlog.

Na landgoed Beukenburg loop je langs de Hooge Kampse Plas, ontstaan door zandwinning. Na Voordorp kom je al snel aan de stadsrand van Utrecht. Via de Maliebaan ga je naar Maliebrug. Hier heb je de keus uit twee mooie routes naar het station: via groene singels en parken of door het historische stadscentrum.

Ter hoogte van Groenekan, ongeveer halverwege de route bevindt zich Dorpsbistro Naast de Buren. Er heerst hier een laagdrempelig en zeer ontspannen sfeer. Je kunt hier zowel terecht in een sfeervolle gelagkamer of met mooi weer buiten op gezellige terras! Ideaal om even op adem te komen tijdens de wandeling. Reis je met NS naar Bilthoven, dan ontvang je tegen inlevering van de coupon het tweede kopje koffie of thee gratis.

Een verrassende route, voornamelijk over verharde wegen en paden met van verre zicht op de Dom.

Praktische informatie

Lengte:
Beginstation:
Eindstation:
LAW:
Extra informatie en wijzigingen:

Routebeschrijving en routekaart:
Je kunt de routebeschrijving en routekaart downloaden en uitprinten.

Wandelen met de hond: Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Meld een knelpunt
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Downloads:

Beoordeling (71 stemmen)

Alleen

van 5 sterren

Met de kinderen

van 5 sterren

Met partner

van 5 sterren

Met vriend of vriendin

van 5 sterren

Met vrienden

van 5 sterren

Met collega’s

van 5 sterren

Reacties van lezers

Prachtige route met vele natuurplekjes die je niet verwacht. De pipowagen bij Fort Voordorp mag zeker niet gemist worden. We hebben ons prima vermaakt, echter vanaf de Maliebaan heel snel richting CS gelopen daar het met bakken uit de hemel kwam. Hierdoor de mooie plekjes van Utrecht nog niet mogen zien. Al met al een wandeling om zeker eens te lopen.

Tilly, 26 juni 2016 (Met partner) van 5 sterren

prachtige wandeling. Erg verrassend en afwisselend. Hoogtepuntje was de pipowagen bij fort Voordorp waar we heerlijk genoten hebben van een kop koffie. Het mooie weer speelde zeker een rol, maar sowieso een mooie wandeling en prima aangegeven met bordjes en pijlen. Ik raad het een ieder aan!!

Erik, 6 mei 2016 (Met partner) van 5 sterren

De wandeling was prachtig en we hadden een verrassende rustlocatie. Vlakbij het fort was een particulier adres waar koffie en lekkers te koop was, bijzonder en lekker waren de rozenappeltaartjes. Er was ook vintage te koop in de tent. Daarna hebben we in Utrecht ook nog een bezoek aan het Spoorwegmuseum gebracht, daar kwamen we namelijk bijna voorbij. Al met al een mooie wandeling en een leuke dag. Het weer was ook goed, niet te warm maar wel droog.

Hanny, 27 mei 2015 (Met partner) van 5 sterren

Beslist niet de mooiste NS wandeling. De parken en singels van Utrecht en het landgoed Beukenburg zijn de moeite waard. De rest van het buitengebied is vrij saai met rechte veelal geasfalteerde wegen. Gelopen 10-04-2015

j. van hoorn, 11 april 2015 (Met partner) van 5 sterren

Beoordeel zelf!

Ben je al geweest? Laat hier je beoordeling achter of schrijf een korte recensie.


Je beoordeling Klik op het aantal sterren en Verstuur

Je recensie

Eropuit.nl heeft een aantal spelregels voor het plaatsen van beoordelingen.

Plan en koop je reis

Van

Naar station

Datum

Toon kalender

Tijd

:

Op de kaart

(advertentie)