Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

van 5 sterren

(52 stemmen)

Bekijk alle beoordelingen

Eigenschappen

  • Buiten
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Beschrijving

Je zit er even voor in de trein, want voor de meeste wandelaars is Oldenzaal niet naast de deur. Maar dan heb je ook wat. Een prachtig glooiend Twents landschap met karakteristieke boerderijen, fraaie landgoederen, groetende mensen en niet onbelangrijk veel onverharde wegen en paden. Vanuit Oldenzaal wandel je langs landhuis De Haer door het Kalheupinkpark met bijzondere beedlen en bomen. In het dorp De Lutte kom je weer even in de bewoonde wereld met enkele horecagelegenheden rond het dorpsplein. Net na De Lutte kun je ervoor kiezen de route in te korten tot 11 km. Via het Rotboerpad en het Mileniumlaantje, met bomen voor in 2000 geboren kinderen, loop je door Boerskotten in beheer bij Natuurmonumenten terug naar Oldenzaal. Op station Oldenzaal stap je in de trein of geniet nog even van een welverdiend stuk appelgebak of menu (alleen op doordeweekse dagen)

Tip: Bij P-24714 net ten zuiden van de A-1 kun je linksaf een ommetje maken via Arboretum Poort-Buiten (zie rechterkant kaart in het midden). Een wandelgebied met prachtige bomen, poelen , een collectie zwerfstenen (afkomstig uit het A-1 trace), een bijenhuis en een informatiecentrum met wisselende tentoonstellingen (open maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur). Het arboretum is vrij toegankelijk tussen zonsop- en zonsondergang.

  • het Twentse coulissenlandschap
  • het dorp De Lutte
  • de vele onverharde paden

Praktische informatie

Lengte:
Beginstation:
Eindstation:
LAW:
Extra informatie en wijzigingen:

Routebeschrijving en routekaart: Je kunt de routebeschrijving en routekaart downloaden en uitprinten.
Wandelen met de hond: Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Meld een knelpunt
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Downloads:

Beoordeling (52 stemmen)

Alleen

van 5 sterren

Met de kinderen

van 5 sterren

Met partner

van 5 sterren

Met vriend of vriendin

van 5 sterren

Met vrienden

van 5 sterren

Met collega’s

van 5 sterren

Reacties van lezers

We liepen 31 mei 2015. Een prachtige tocht! We liepen de ingekorte route terug door de rhododendronlaan, nu in volle bloei en een plaatje!! De route na 3 - in het Kalheupinkpark - is opletten, wij liepen fout, kwamen weer op de Haerstraat terecht, liepen verder langs het park maar konden daarna de route weer oppakken bij de Daminksweg! Bospaden, afgewisseld met weiland en meerdere voorde, fantastisch. Bij boerderij De Reuver wordt de route goed aangegeven - na 50 meter rechtdoor, maar de plattegrond is daar fout! - die geeft linksaf en na 400mtr scherp rechts?? Dus inderdaad na 50 mtr rechtdoor (het MKBpad volgen) en u komt weer bij de Hoge Lutterweg uit! Gezien onze lange reistijd dus de verkorte route, maar het was de reis dubbel en dwars waard! We hebben genoeten

A.A.M. Kruijver, 31 mei 2015 (Met partner) van 5 sterren

Geweldige wandeling. .....Route zeer goed aangegeven. Je kunt gewoon niet fout lopen !!!!

van Beersum, 29 april 2014 (Met partner) van 5 sterren

Zaterdag 12 april 2014 De wandeling is erg afwisselend, parken, stukken bos, landgoederen, glooiende boerenlandschappen met mooie boerenschuren en boerderijen. De mensen zijn ook ontzettend vriendelijk. We vonden het een prachtige afwisselende wandelingen met meer horeca dan we hadden verwacht. De stationsrestauratie is op zaterdag gesloten maar al vrij snel loop je langs tennisbanen. De kantine was open en we waren van harte welkom. Wat voor ons wel fijn was na een lange treinreis. Iets verder op de wandeling loop je langs de schuren van st.natuurmonumenten. 'op het erf van een boerderij lopen tussen twee schuren door'. Een van de schuren was open en daar was een toilet en een koffie/thee automaat. (gepast geld € 1). Daarna is centrum Lutte het laatste horecapunt. Waar we ons getrakteerd hebben op een heerlijk Italiaans ijsje. De wandeling is over het algemeen goed beschreven op een paar stukjes na. 3e tekst blokje- Na vierde bankje linksaf is eigenlijk gewoon rechtdoor lopen over de oprit en parkeerterreinen van de tennisbaan. Op laatste stuk parkeerterrein door opening op weggetje die tussen de tennisbanen en het parkeerterrein loopt. Door hekje rechtsaf en dan kom je pas op een asfaltweg uit. Vanaf daar zijn er weer route tekentjes. Iets verderop staat; na 600 meter voor bij een vlonder op driesprong linksaf. Wij liepen gewoon het pad af, over de vlonder. Vervolgens pad volgen en dan kom je bij de verkeersweg (N735) uit. Bij allerlaatste stukje tekst staat; na de vijver. Vijver is een groot woord, het was meer een wat brede sloot. Bij het bospad waar je af moet slaan staat wel een tekentje. Na de wandeling zijn we uit eten gegaan in Oldenzaal. Veel keuze uit allerlei horeca zaken rond een plein in het centrum. Mooi einde van deze prachtige wandeling.

Wietske, 14 april 2014 (Met vriend of vriendin) van 5 sterren

Wat een mooie wandeling. We hebben 17 km gelopen met onze hond. Prima beschrijving. Na de wandeling "fish and chips"gegeten bij Viba in de Grootestraat 23 in Oldenzaal. Super lekker en zeer aardige bediening.

Ineke, 13 april 2014 (Met partner) van 5 sterren

Beoordeel zelf!

Ben je al geweest? Laat hier je beoordeling achter of schrijf een korte recensie.


Je beoordeling Klik op het aantal sterren en Verstuur

Je recensie

Eropuit.nl heeft een aantal spelregels voor het plaatsen van beoordelingen.

Plan en koop je reis

Van

Naar station

Datum

Toon kalender

Tijd

:

Op de kaart

(advertentie)