Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

van 5 sterren

(2 stemmen)

Bekijk alle beoordelingen

Eigenschappen

  • Buiten
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Beschrijving

NS-wandeling De Bretten is een verrassende route door een groene wildernis vol planten en dieren. Verborgen tussen flats, spoorlijnen en snelwegen ligt een prachtig stukje struinnatuur. Je wandelt over grasdijken, langs kanalen en slootjes en volgt slingerende struinpaadjes.
Vanwege het avontuurlijke karakter en de korte afstand is deze route ook geschikt voor (oudere) kinderen. Kruip samen onder omgevallen bomen door, klim via een overstapje over hekken en steek de sloot over met een trekpontje.
Verwar deze route overigens niet met het onder Amsterdammers bekende Brettenfietspad, dat voornamelijk over verharde paden gaat.

Aanbieding bij BRET Amsterdam
Het gebied op en rond Amsterdam Sloterdijk is van een grauw gebied getransformeerd tot een vrolijke en groene locatie, met BRET als bruisend middelpunt. BRET heeft met een gezellige terras en groene omgeving sfeer gebracht in de zakelijke omgeving van Amsterdam Sloterdijk. Met verse en biologische producten kun je hier elk moment van de dag genieten van alles wat BRET te bieden heeft, wat dacht je van een frisse biologische vlierbloesem limonada? Reis je met NS naar station Amsterdam Sloterdijk, dan ontvang je het tweede drankje gratis tegen inlevering van de coupon.

    Deze wandeling is bijzonder vanwege:
  • Ruige natuur met bijzondere planten, kruiden en dieren, vlakbij Amsterdam
  • Avontuurlijke struinpaden met bruggetjes, omgevallen bomen en trekpontje
  • Bij Bret-bar, naast station Amsterdam Sloterdijk, kun je iets eten en drinken

Percentage onverhard/verhard:
circa 3/4 van de route is onverhard, 1/4 is verhard.

Extra informatie:
Door het avontuurlijke karakter en de korte afstand is deze route ook geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 10. Wie het eng vindt om een sloot over te steken via een trekpontje of smal bruggetje zonder leuning, kan deze route beter niet uitkiezen. In regenachtige periodes kunnen sommige paden erg drassig zijn; draag daarom waterdicht schoeisel.

Praktische informatie

Lengte:
Beginstation:
Eindstation:
LAW:
Extra informatie en wijzigingen:

Routebeschrijving en routekaart:
Je kunt de routebeschrijving en routekaart downloaden en uitprinten.
NS-wandeling De Bretten is ook verkrijgbaar als gps-route. De wandelroute kun je bekijken en gratis downloaden naar je GPS toestel (.gpx, ingepakt als ZIP-bestand).

Wandelen met de hond: Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Meld een knelpunt:
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Beoordeling (2 stemmen)

Alleen

van 5 sterren

Met de kinderen

van 5 sterren

Met partner

van 5 sterren

Met vriend of vriendin

van 5 sterren

Met vrienden

van 5 sterren

Met collega’s

van 5 sterren

Reacties van lezers

Verrassend fraaie wandeling. De contrasten tussen heden en verleden en stilte en hedendaagse geluiden maken deze wandeling tot een gedenkwaardige tocht. Wij, groep van vijf vrienden, hebben ingeveer drie uur lang gedaan obver deze 10 kilometer. Aan het einde van de wandeling hebben we ons zelf beloond met lekkere glaasjes en een super goed dinner in Brett cafe op Sloterdijkstation.

Laoline, 6 december 2016 (Met vrienden) van 5 sterren

De NS-Wandeling van Halfweg-Zwanenburg naar Amsterdam Sloterdijk opent de deur naar het verleden. Je waant je al wandelend op oude handelsroutes ter paard, ter water en per spoor tussen Haarlem en Amsterdam. Het ‘stille’ verleden contrasteert met het ‘moderne’ geluid van vliegtuigen en auto’s. Juist dit scherpe contrast maakt deze wandeling een ware kunstervaring. Daar waar de handel geen vat op heeft kunnen krijgen wandel je op slingerpaadjes, omringd door prachtige natuur.

J. Lindeboom, 8 november 2016 (Met partner) van 5 sterren

 

Beoordeel zelf!

Ben je al geweest? Laat hier je beoordeling achter of schrijf een korte recensie.


Je beoordeling Klik op het aantal sterren en Verstuur

Je recensie

Eropuit.nl heeft een aantal spelregels voor het plaatsen van beoordelingen.

Plan en koop je reis

Van

Naar station

Datum

Toon kalender

Tijd

:

Op de kaart

(advertentie)