Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

van 5 sterren

(44 stemmen)

Bekijk alle beoordelingen

Eigenschappen

  • Buiten
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Beschrijving

Paviljoen Malieveld ligt aan het begin van de wandelroute op het Haagsche Malieveld, enkele minuten lopen vanaf Den Haag Centraal Station. Het Malieveld en het daarnaast gelegen Koekamp, zijn een groene barrière tussen het centrum van Den Haag en het Haagsche Bos. Hier achter vind je Wassenaar en het Landgoed “De Horsten”. Start je wandeldag met een lekkere kop koffie met appelgebak.

De stad is dichtbij, maar door een aaneenschakeling van bos, parken en landgoederen wandel je door een zeer gevarieerde natuur. Vanaf het station loop je zo het Haagse Bos in, voormalig jachtdomein van de graven van Holland. Via landgoed Reigersbergen en Park Marlot, de kastelen Wittenburg en Oud-Wassenaar bereik je de landgoederen De Horsten.

Op deze koninklijke landgoederen (verplicht entreebewijs te koop bij kaartautomaat voor 1,00 euro) ligt het voormalig jachthuis van prins Frederik, nu in gebruik als theepaviljoen, en landgoed Eikenhorst, waar koning Willem-Alexander, koningin Maxima en hun dochters wonen.

Deze route is bijzonder vanwege:

  • Haags groen
  • Koninklijke allure
  • Van duin naar veenweide

Praktische informatie

Lengte:
Beginstation:
Eindstation:
LAW:
Extra informatie en wijzigingen:

Routebeschrijving en routekaart:
Je kunt de routebeschrijving en routekaart downloaden en uitprinten.
.
Landgoederen De Horsten: De Horsten is niet toegankelijk op maandagen van 1 september tot 1 april en nooit voor honden. Openingstijden winterseizoen: dinsdag t/m zondag van 09.00 tot 17.00 uur.

Wandelen met de hond: Het is niet toegestaan om met de hond te wandelen op Landgoed De Horsten. Alternatief wordt beschreven op de kaart, maar dan mis je het Landgoed.

Meld een knelpunt
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Downloads:

Beoordeling (44 stemmen)

Alleen

van 5 sterren

Met de kinderen

van 5 sterren

Met partner

van 5 sterren

Met vriend of vriendin

van 5 sterren

Met vrienden

van 5 sterren

Met collega’s

van 5 sterren

Reacties van lezers

Mooie route gewandeld bij prachtig weer. Wel steeds de routebeschrijving nodig. Het fietstunneltje in Wassenaar gaf enige verwarring, omdat de ingang 25 links van de N44 ligt.

Tonnis van Dijk, 26 september 2016 (Met partner) van 5 sterren

Deze wandeling 27 mei gelopen en hiervan enorm genoten. De vele afwisselingen tijdens deze wandeling en de rust. Gedurende deze wandeling niemand anders tegengekomen die deze wandeling ook maakte. Prachtige bomen. Lelietjes der Dalen bloei. Ooievaar gezien. Jonge specht hoog in de bomen in holletje, gevoerd door ouder. Op de valreep nog naar Landgoed de Horsten geweest voor sluitingstijd en de seringenberg beklommen. Genoten van uitzicht en rust. Leuk smal paadje verderop tussen de weilanden door met knotwilgen en veel bloeiende planten. Veel bankjes! Eén puntje wat aandacht verdient is bij punt 5. De fietstunnel onder de N44 door. Hier waren wij voorbij gelopen. De tunnel is ter hoogte van de secundaire weg nr. 370. Verder ook zeer weinig horeca onderweg. Alleen het theepaviljoen wat reeds gesloten was. Wandeling geheel gemaakt. Voor herhaling vatbaar!

Els , 27 mei 2016 (Met vriend of vriendin) van 5 sterren

Prachtige wandeling bij erg mooi weer gemaakt. Wij, senioren. Vonden de lengte te lang. Waren al met lijn 43 tot halte wittenburgerstraat gegaan en daar de route (gemakkelijk) opgepakt. 6 km korter. Landgoed de Horsten was groots en ruim. De bloeiende seringen, een lust voor oog en neus. Hebben erg genoten. Weinig horeca onderweg. 11 mei 2016 jh

jan en gerrie, 15 mei 2016 (Met partner) van 5 sterren

Een beetje een tegenvaller. Ik had me gewapend: uit de reacties op Eropuit begreep ik dat je altijd wel verkeersgeluiden hoort. Dat klopt ook, de stad is nooit ver weg. Maar er zitten echt een paar dooie doorbijtstukken tussen. Toch de moeite waard, vanwege de landgoederen. Vooral Landgoed De Horsten is puur genieten. Lekkere appeltaart in de prachtige theekoepel hielp ook mee. Verslagje en foto's kijken? Ga naar Frankwandelt.nl/horsten

Frank van der Meer, 7 december 2014 (Alleen) van 5 sterren

Beoordeel zelf!

Ben je al geweest? Laat hier je beoordeling achter of schrijf een korte recensie.


Je beoordeling Klik op het aantal sterren en Verstuur

Je recensie

Eropuit.nl heeft een aantal spelregels voor het plaatsen van beoordelingen.

Plan en koop je reis

Van

Naar station

Datum

Toon kalender

Tijd

:

Op de kaart

(advertentie)