eropuit.nl aanbieding

2e lunchgerecht gratis

bij 't Ankertje in Enkhuizen

Geldig t/m 1 november 2016

Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

van 5 sterren

(14 stemmen)

Bekijk alle beoordelingen

Eigenschappen

  • Buiten
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Beschrijving

Je begint deze wandeling in het centrum van Hoogkarspel (of als je de verkorte route volgt Bovenkarspel) en je loopt vervolgens zo de prachtige Noord-Hollandse polder in. Terwijl je vooral over gras- en schelpenpaden wandelt, zie je mooie waterpartijen en veel groen. Heerlijk rustig is het er. Er komt nog veel meer natuurschoon aan!
Natuurgebied De Weelen
Natuurgebied De Weelen is een karakteristiek oud vaarland in het West-Friese land dat nu beheerd wordt door Staatsbosbeheer. In het waterrijke Streekbos vind je horeca en een Observatorium. Voor de liefhebbers is hier ook nog een blote voeten pad. Voor Enkhuizen kom je rechts de bloemzaadkwekerijen tegen, heel kenmerkend voor deze streek.
Enkhuizen
Je eindigt de wandeling met een leuke tour door Enkhuizen. Die voert je over de stadswallen, die laten zien hoe machtig Enkhuizen was, door het karakteristieke centrum, langs vestingtoren De Drommedaris (zuidpoort) en de Oude Haven naar de Buitenhaven (boot naar Zuiderzeemuseum) en het station. In Enkhuizen zijn veel leuke terrasjes met zicht op het IJsselmeer.

Aanbieding bij Schipperscafé 't Ankertje
Schipperscafé ’t Ankertje is gevestigd in hartje Enkhuizen, aan de voet van de Drommedaris. Op het grote terras van ’t Ankertje kun je genieten van een heerlijke maaltijd, een echt Enkhuizer stadsbiertje, een goed glas wijn en altijd prachtig uitzicht. Reis je met NS naar Enkhuizen, dan krijg je het tweede (goedkoopste) lunchgerecht gratis.

Deze route is niet geschikt voor wandelaars met een hond
In deze route zitten grasdijkjes met diverse overstapjes. Daarom is deze route niet geschikt voor wandelaars met hond, omdat honden niet zijn toegestaan op de grasdijken.

Deze route is bijzonder vanwege:

  • De Weelen en Het Streekbos
  • Bloemzaadkwekerijen
  • Historische Enkhuizen

Praktische informatie

Lengte:
Beginstation:
Eindstation:
LAW:
Extra informatie en wijzigingen:

Routebeschrijving en routekaart:
Deze NS-wandeling is online beschikbaar. Je kunt de routebeschrijving downloaden en uitprinten.

Wandelen met de hond:
Het is niet mogelijk om de hond mee te nemen op deze wandeling.

Route inkorten:
Je begint deze wandeling in het centrum van Hoogkarspel. Als je kiest voor de verkorte versie van 11 km dan start de wandeling in Bovenkarspel (station Bovenkarspel-Grootebroek).

Meld een knelpunt:
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Downloads:

Beoordeling (14 stemmen)

Alleen

van 5 sterren

Met de kinderen

van 5 sterren

Met partner

van 5 sterren

Met vriend of vriendin

van 5 sterren

Met vrienden

van 5 sterren

Met collega’s

van 5 sterren

Reacties van lezers

Voorgelopen op 02 juli 2016 voor een groepswandeling op 04 september. Afwisselend door een onbekend stuk West Friesland.

Han Poortman, 29 augustus 2016 (Alleen) van 5 sterren

Dit was de saaiste NS-wandeling die ik in vele jaren heb gelopen. De 17 km-wandeling begint met een lang stuk achterlangs bebouwing en een verkeersweg. Daarna het natuurgebied De Weelen in. Op zich aardig lopen deels op grasdijken en deels op een verhard fietspad, maar links en rechts was het uitzicht op knotsen van bedrijfsgebouwen en uitgestrekte koolvelden. Daarna het Streekbos, dit is een niet bijzonder, nieuw aangelegd recreatiepark. Vervolgens weer een lang stuk langs saaie nieuwbouw en wegen. Het eindigt gelukkig goed met de mooie oude stad en haven van Enkhuizen.

Marja L, 27 augustus 2016 (Met partner) van 5 sterren

Een NS-wandeling die op Eropuit.nl een onvoldoende krijgt van wandelaars, moet ik die wel gaan lopen? Op een zonovergoten winterdag trek ik m’n stoute maar aarzelende schoenen aan. Gelukkig: het valt mee. Al is De Weelen geen schoonheidskoningin, toch is het best aardig wandelen over de graspaden van West-Friesland. En de aankomst in Enkhuizen: dat is een feest. Verslagje en foto’s kijken? Ga naar Frankwandelt.nl/weelen

Frank van der Meer, 11 februari 2015 (Alleen) van 5 sterren

Enkhuizen is een heel mooi stadje en de wandeling ging grotendeels door een mooi natuurgebied. Minder fijn was het om vlak bij Hoogkarspel in een wei met een stuk of 10 koeien en 3 enorme stieren terecht te komen. Stier was koe aan het dekken. Wij zijn maar omgedraaid om via een omweg weer op de wandeling terecht te komen. Ik vind dat er gewaarschuwd moet worden als je in dit soort gevaarlijke situaties terecht kunt komen. Koeien en stieren horen niet op een wandelroute thuis!

Martina, 5 oktober 2014 (Met partner) van 5 sterren

Beoordeel zelf!

Ben je al geweest? Laat hier je beoordeling achter of schrijf een korte recensie.


Je beoordeling Klik op het aantal sterren en Verstuur

Je recensie

Eropuit.nl heeft een aantal spelregels voor het plaatsen van beoordelingen.

Plan en koop je reis

Van

Naar station

Datum

Toon kalender

Tijd

:

Op de kaart

(advertentie)