Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

van 5 sterren

(4 stemmen)

Bekijk alle beoordelingen

Eigenschappen

  • Buiten
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Beschrijving

O, o Den Haag mooie stad achter de duinen…. Tijdens deze Den Haag-wandeling is voor zowel jong als oud, stad- als natuurliefhebber ontzettend veel te zien en te beleven. En wat is er nu lekkerder dan aan het eind van de wandeling pootje te baden in een verfrissende zee en te genieten van het strand. Een prachtige route met heel veel variatie: dwars door chique Den Haag loop je naar de Scheveningse kust.

Vanaf het station sta je binnen een paar minuten op het Binnenhof. De Hofvijver, het torentje, zich haastende ministers, pers en toeristen. Er is hier altijd reuring.

Stadsbrasserie de Ooievaer
Geniet van een kop verse koffie of thee op een unieke locatie midden in het centrum van Den Haag. In Het IJspaleis, ofwel, het stadhuis, vind je Stadsbrasserie de Ooievaer. Gelegen aan het Spuiplein met een heerlijk zonnig terras tegenover de fontein en uitkijkend op de mooiste theaters van Den Haag is de Ooievaer een heerlijke plek voor iedereen.
Wandel verder de stad in langs de Gevangenpoort. Onderweg veel musea, bijvoorbeeld het Eschermuseum en Panorama Mesdag en prachtige stadspaleizen zoals het winterverblijf van koningin Emma, het werkpaleis van koningin Beatrix en het Vredespaleis. Maar ook de luxe lounge van Hotel des Indes en karakteristieke winkeltjes in de Vos in tuinstraat horen erbij. En onderweg ontmoet je deftige, maar vriendelijke mensen. Alleen voor stadsmensen? Nee hoor, gebouwen worden afgewisseld met prachtige parken.

Een wandelroute van 8 of 18 km
Na 8 km kun je de route beëindigen en per tram terug naar het station reizen. Strik je je veters niet voor 8 km? Het is ook mogelijk om via een aantrekkelijke route (10 km extra) door de duinen en het Haagse Bosch om de stad heen terug te wandelen naar het station. Ook dit traject is beschreven en gemarkeerd. Voor elk wat wils dus!

Deze route is aantrekkelijk vanwege:

  • Chique stad
  • Aantrekkelijk en gevarieerd museal aanbod: 12 musea worden genoemd in de routebeschtijving en op de kaart
  • Zee en strand
  • Duinen en het Haagse Bosch

Praktische informatie

Lengte:
Beginstation:
Eindstation:
LAW:
Extra informatie en wijzigingen:

Routebeschrijving en routekaart
Je kunt de routebeschrijving en routekaart downloaden en uitprinten.
Wandelen met de hond:
Honden zijn aangelijnd toegestaan.
Meld een knelpunt
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Downloads:

Beoordeling (4 stemmen)

Alleen

van 5 sterren

Met de kinderen

van 5 sterren

Met partner

van 5 sterren

Met vriend of vriendin

van 5 sterren

Met vrienden

van 5 sterren

Met collega’s

van 5 sterren

Reacties van lezers

Heb alleen de 8 km gedaan. Ging vooral om te fotograferen, dat is goed gelukt. Mooie locaties en veel afwisseling. Wel enkele saaie stukken in de Scheveningse Bosjes. Jammer ook dat er geen GPX bestand beschikbaar is, kwam er in de Scheveningse Bosjes niet goed uit met kaartje en beschrijving. Maar de zon scheen en met een lekkere luch aan zee, werd het een toffe dag, die mooie foto's opleverde.

Ton van Bussel, 6 augustus 2016 (Alleen) van 5 sterren

mooie route half okt. 2015 deze mooie wandeling gedaan. het was een prachtige dag voor deze wandeling. ik vind het niet erg om alleen te wandelen je ziet dan ook veel meer. Ik ga zeker wat meer in en rondom Den Haag wandelen volgende keer is het Haagse bos aan de beurt

Tonnie, 5 november 2015 (Alleen) van 5 sterren

Leuke wandeling, leuke afwisseling stad , bos en duin. In de algemene informatie staat dat honden aangelijnd zijn toegestaan, later (onderweg) lazen wij in de routebeschrijving dat je de hond beter thuis kon laten. Maar de hond was al mee. Alleen in Westerbroekpark mag de hond niet mee, maar verder onderweg veel losloopgebied! En je kunt om het westerbroekpark heen lopen! In Scheveningen wel wat verder door lopen totdat de hond op het strand mag.

jennie Holleman, 16 augustus 2015 (Met partner) van 5 sterren

Erg leuke route. Alleen het stuk terug vanuit Scheveningen in de buurt van Wassenaar tot je het Haagse bos in ging, vonden wij saai. De afwisseling tussen stad en bos vonden wij erg leuk. Nooit geweten dat er zoveel groen is in dit gebied. Goede beschrijving en prima te lopen.

Inge Marquering, 2 augustus 2015 (Met partner) van 5 sterren

 

Beoordeel zelf!

Ben je al geweest? Laat hier je beoordeling achter of schrijf een korte recensie.


Je beoordeling Klik op het aantal sterren en Verstuur

Je recensie

Eropuit.nl heeft een aantal spelregels voor het plaatsen van beoordelingen.

Plan en koop je reis

Van

Naar station

Datum

Toon kalender

Tijd

:

Op de kaart

(advertentie)