Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

van 5 sterren

(54 stemmen)

Bekijk alle beoordelingen

Eigenschappen

  • Geschikt voor kinderen
  • Buiten
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Beschrijving

Veluws bos, polder, Zuiderzee en Elburg. De route begint afwisselend met het beklimmen van de uitkijktoren met zicht op Nunspeet en het Centraal Veluws Natuurmassief. Aansluitend een bezoek aan het ernaast liggende bezoekerscentrum Veluwe-Noord van Staatsbosbeheer, waar je meer te weten kunt komen over het ontstaan van dit gebied.

Froyo & Limburgia in Nunspeet
Voordat je met de wandeling begint, is het lekker vertoeven bij Froyo & Limburgia in Nunspeet. Dit cafeetje is gelegen direct tegenover het station in hetzelfde gebouw als de VVV-vestiging. Begin de wandeling goed met een koffie of thee ‘to go’ en een heerlijke Muffin of American Cookie (openingstijden: maandag t/m zaterdag van 06.30 tot 17.00 uur. Op zondag gesloten).
Daarna verder het bos in. Je kunt je nu nog nauwelijks iets voorstellen bij de voormalige ruigte van dit gebied. In 1880 werd begonnen met de bosaanplant op de grote zandvlakte om een einde te maken aan de overlast door het zand.
Begin vorige eeuw kocht een aantal welgestelden grond op de overgang van Veluwe naar Zuiderzee, de zogenaamde Gouden Zoom. Ook zij drukten hun stempel op dit gebied. Ze zochten hun heil in de natuur en leefden van opbrengsten uit de landbouw. Zo ook landgoed Klarenbeek.
Na Doornspijk voert de route door polders waar de voormalige Zuiderzee regelmatig huis hield. Je ziet het bijvoorbeeld nog aan de restanten van de weggespoelde St. Ludgeruskerk, ooit het centrum van het vroegere Doornspijk. Hevige stormen, onheilspellend klokgelui en de bewoners brachten weer de nodige angstige uurtjes op zolder door. De route eindigt bij bushalte Centrum in het fraaie stadje Elburg.

Praktische informatie

Lengte:
Beginstation:
Eindstation:
LAW:
Extra informatie en wijzigingen:

Routebeschrijving en routekaart: Je kunt de routebeschrijving en routekaart downloaden en uitprinten.
Wandelen met de hond: Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Meld een knelpunt
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Downloads

Beoordeling (54 stemmen)

Alleen

van 5 sterren

Met de kinderen

van 5 sterren

Met partner

van 5 sterren

Met vriend of vriendin

van 5 sterren

Met vrienden

van 5 sterren

Met collega’s

van 5 sterren

Reacties van lezers

Een heel mooie en afwisselende wandeling, een tijdje loop je door bos, dan door landerijen en vervolgens over grassige dijken naar Elburg, met uitzicht op het Veluwemeer.

Mirjam, 26 december 2015 (Met partner) van 5 sterren

Ik wil nog even terugkomen op mijn beoordeling, want het is niet zo dat de horeca in Elburg gesloten is op zondag (er zijn nl. meer terrasjes dan een mens aan kan), maar een aantal musea waren dicht wat ik toch jammer vond...

Franco, 28 september 2015 (Alleen) van 5 sterren

Voor mij was het duidelijk een wandeling met 2 gezichten: in het begin nogal saai, door het bos met weinig mooie uitzichten. Het 2e gedeelte maakte veel goed, met name Elburg is zeer de moeite waard. Je kan alleen beter niet op een zondag gaan, want in Doornspijk is alle horeca dicht (bible belt), en dat geldt ook voor Elburg...

Franco, 28 september 2015 (Alleen) van 5 sterren

Mooie wandeltocht goed aangegeven prachtige natuur mooie dorpen zoals Doornspijk en Elburg,Deze raad ik iedereen aan.

Willy de Does, 25 juli 2015 (Alleen) van 5 sterren

Beoordeel zelf!

Ben je al geweest? Laat hier je beoordeling achter of schrijf een korte recensie.


Je beoordeling Klik op het aantal sterren en Verstuur

Je recensie

Eropuit.nl heeft een aantal spelregels voor het plaatsen van beoordelingen.

Plan en koop je reis

Van

Naar station

Datum

Toon kalender

Tijd

:

Op de kaart

(advertentie)