Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

van 5 sterren

(19 stemmen)

Bekijk alle beoordelingen

Eigenschappen

  • Buiten
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Beschrijving

Een heerlijke rondwandeling vanaf station Bergen op Zoom door bossen, landgoederen en langs oude forten. Je verlaat de stad aan de oostzijde en loopt eerst naar Klavervelden: een knooppunt waar LAW's uit zes richtingen bij elkaar komen.
Via Landgoed Zoomland, een gebied met loof- en naaldbos, heide, stuifzand en moeras, kom je bij Fort de Roovere. Dit fort maakte deel uit van de West-Brabantse Waterlinie en moest Bergen op Zoom vroeger verdedigen.

De route eindigt in het historische en bourgondische hart van Bergen op Zoom, waar je tijd te kort komt!

Wandelroute inkorten:
De route is 18 km lang, maar kan worden ingekort tot 13 of 16 km door eerst een stukje met de bus te reizen.
Inkorten tot 16 km: neem stadsbus 22 van station Bergen op Zoom; uitstappen bij halte Pasteurlaan en daar de route oppikken.
Inkorten tot 13 km: neem buslijn 112 vanaf station Bergen op Zoom; uitstappen halte Mastendreef - niet op zondag! - en daar de route oppikken.


    Deze wandeling is bijzonder vanwege:
  • Bossen, heide, zand en landgoed
  • Forten van de West-Brabantse Waterlinie
  • Je volgt delen van de bekende GR 5
  • Historische binnenstad van Bergen op Zoom

Praktische informatie

Lengte:
Beginstation:
Eindstation:
LAW:
Extra informatie en wijzigingen:

Routebeschrijving en routekaart: Je kunt de routebeschrijving en routekaart downloaden en uitprinten. De NS-wandeling Fort de Roovere is ook verkrijgbaar als GPS-route. De wandelroute kun je bekijken en gratis downloaden naar je GPS toestel (.gpx, ingepakt als ZIP-bestand).

Wandelen met de hond:
Honden zijn aangelijnd toegestaan op de route.

Meld een knelpunt
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Percentage onverhard/verhard:
circa 2/3 van de route is onverhard, 1/3 is verhard.

Beoordeling (19 stemmen)

Alleen

van 5 sterren

Met de kinderen

van 5 sterren

Met partner

van 5 sterren

Met vriend of vriendin

van 5 sterren

Met vrienden

van 5 sterren

Met collega’s

van 5 sterren

Reacties van lezers

Prachtige wandeling, hebben erg genoten, alleen jammer dat je om het fort te bezoeken van de route af moest en daar hebben we erg lopen dwalen, zodat het aantal km opliep!! Misschien een idee om de route door het fort te laten lopen??? Verder alles goed aangegeven en erg afwisselend.

Betty, 25 juli 2016 (Met partner) van 5 sterren

Leuke afwisselende wandeling rondom Bergen op Zoom gemaakt. Het weer zat mee. Stukje van station naar de groene zoom aan de oostkant van de stad is voor stadse begrippen verrassend groen. Daarna heerlijke stukken door cultuur historisch landschap. Uitstapje 'door' het water naar het Fort is echt geinig en zeker de moeite waard om even van de route af te wijken. Route terug de stad in hebben we uitgebreid door ook gewoon nog even door de stad te slenteren en te genieten van het oude centrum. De beleving van de route zoals anderen omschrijven herkennen wij niet helemaal. Deels zal dit afhangen van het weer, dag van de week (icm moutainbikers in het weekend) en verwachting. Wij hopen dat anderen ook genieten zoals wij hebben genoten van een voor ons onbekend stukje Nederland.

Leda, 8 juli 2016 (Met partner) van 5 sterren

Smaken verschillen kennelijk, want in tegenstelling tot de weinig enthousiaste reacties hieronder, vonden wij het een hele mooie wandeling. Een goeie afwisseling tussen natuur en cultuur. Vooral het stuk na Fort de Roovere (let op de wonderschone phegea-vlinders!) vonden wij prachtig. Ook Bergen op Zoom is een heel mooi plaatsje. We hebben daar heerlijke verse pasta gegeten bij Napoli, een aanrader!

Milvus, 25 juni 2016 (Met partner) van 5 sterren

Matige wandeling, vooral in het begin veel asfalt, veel wegen. Verkorte versie wellicht beter! We hadden ons verheugd op de taart en koffie bij Brasserie de Berk, maar helaas geen enkele aanwijzing gevonden.

Maike , 6 juni 2016 (Met vrienden) van 5 sterren

Beoordeel zelf!

Ben je al geweest? Laat hier je beoordeling achter of schrijf een korte recensie.


Je beoordeling Klik op het aantal sterren en Verstuur

Je recensie

Eropuit.nl heeft een aantal spelregels voor het plaatsen van beoordelingen.

Plan en koop je reis

Van

Naar station

Datum

Toon kalender

Tijd

:

Op de kaart

(advertentie)