Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

van 5 sterren

(2 stemmen)

Bekijk alle beoordelingen

Eigenschappen

  • Buiten
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Beschrijving

Het eerste deel van de route gaat over een dijkpad langs het Valleikanaal met weids uitzicht over de Gelderse Vallei.
Van oudsher is de Gelderse Vallei een natte kom, ingeklemd tussen de twee stuwwallen van de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe. Het Valleikanaal zorgt nu voor de afwatering ervan. Eenmaal bij de Heiligenbergerbeek loop je door een kleinschaliger landschap, waarin houtwallen, knotwilgen en boerderijen als decorstukken over de weilanden zijn verspreid. Dit wordt ook wel een coulisselandschap genoemd. Ook passeer je enkele landgoederen, waaronder De Boom en Den Treek.
In het landgoed Den Treek-Henschoten met het natuurgebied Langeveen, kun je genieten van een stukje Utrechtse Heuvelrug waar bossen, heidevelden en een enkel stukje stuifzand elkaar afwisselen. Als je eenmaal de stadsgrenzen van Amersfoort bent genaderd, voert de Heiligenbergerbeek je de goed bewaarde historische hoofdstad in. Over de Monnikendam en Muurhuizen, oude verdedigingsgordels van de stad, brengt het Marskramerpad je via het centrum naar het station.

Praktische informatie

Lengte:
Beginstation:
Eindstation:
LAW:
Extra informatie en wijzigingen:

Routebeschrijving en routekaart:
Je kunt de routebeschrijving en routekaart downloaden en uitprinten.
Route inkorten:
Je kunt de route inkorten tot 14 km door met de bus van Amersfoort naar Leusden te reizen en uit te stappen bij Halte De Boom.
Wandelen met de hond: Deze route is niet toegestaan voor honden. Alternatief is beschreven op de kaart. Houdt rekening met een aantal overstappen (hond tillen).

Meld een knelpunt
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Downloads:

Beoordeling (2 stemmen)

Alleen

van 5 sterren

Met de kinderen

van 5 sterren

Met partner

van 5 sterren

Met vriend of vriendin

van 5 sterren

Met vrienden

van 5 sterren

Met collega’s

van 5 sterren

Reacties van lezers

Ik heb de 14 km variant gelopen. Het was koud en zonnig. Een erg mooie wandeling door bos en heide. Verrassend is eigenlijk ook het mooie ven en toch ook wel het leuke laatste stuk door Amersfoort. De routebeschrijving was duidelijk behalve op 1 punt: Vlak voor (4) staat het volgende: Bij een informatiepaneel kruist u de klinkerweg (Treekerweg) en volgt een zandweg met fietspad (Viesteeg). Na dit punt kom je na een paar honderd meter op een splitsing . Dan is de vraag of je dan schuin rechts moet gaan of iets links. Ik gokte op links en dat blijkt juist te zijn !

Rik, 30 november 2016 (Alleen) van 5 sterren

 

Beoordeel zelf!

Ben je al geweest? Laat hier je beoordeling achter of schrijf een korte recensie.


Je beoordeling Klik op het aantal sterren en Verstuur

Je recensie

Eropuit.nl heeft een aantal spelregels voor het plaatsen van beoordelingen.

Plan en koop je reis

Van

Naar station

Datum

Toon kalender

Tijd

:

Op de kaart

(advertentie)