Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

van 5 sterren

(48 stemmen)

Bekijk alle beoordelingen

Eigenschappen

  • Buiten
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Beschrijving

Een mooie route door het Groene Hart van Holland. De eerste kilometers gaan over het jaagpad langs de Oude Rijn, dat herinnert aan de trekschuitvaart. In het open cultuurlandschap rond het bezienswaardige dorp Kockengen overheerst de rust. Veel weilanden zijn vogelreservaat. Je loopt vooral over graspaden en soms over modderige weggetjes.

Praktische informatie

Lengte:
Beginstation:
Eindstation:
LAW:
Extra informatie en wijzigingen:

Routebeschrijving en routekaart: Je kunt de routebeschrijving en routekaart downloaden en uitprinten.
Route inkorten:
Je kunt de route inkorten tot 12 km door vanaf station Woerden naar Putkop te reizen.

Wandelen met de hond: Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Meld een knelpunt
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Downloads:

Beoordeling (48 stemmen)

Alleen

van 5 sterren

Met de kinderen

van 5 sterren

Met partner

van 5 sterren

Met vriend of vriendin

van 5 sterren

Met vrienden

van 5 sterren

Met collega’s

van 5 sterren

Reacties van lezers

Leuke wandeling langs het water. Ondanks het vlakke landschap wel afwisselend. Hou er rekening mee dat je veel voor of achter elkaar moet lopen vanwege de smalle paadjes. Laatste paar klm. Niet de moeite waard. Neem de bus terug vanuit Kockengen. Ps. @NS staat een spelfout in de omschrijving. Laatste alinea van route.

Loes, 12 september 2016 (Met partner) van 5 sterren

Leuke, mooie wandeling, waarbij je helemaal tot rust kan komen. Zeker het begin, langs de Oude Rijn, is de moeite waard. Halverwege wel veel fietsers. Raadzaam om zelf proviand mee te nemen. Wij liepen op zondag en dan is er onderweg weinig gelegenheid om nog wat eten en drinken in te slaan. Het laatste stuk (vanaf Kockengen) is niet zo heel boeiend meer, dus mocht je niet al te veel energie meer hebben: pak de bus.

Jelle, 20 juni 2016 (Met partner) van 5 sterren

Pinkstervrijdag 13 mei 2016 Ruim 3 uur over gedaan, lekker weer maar veel wind (noordoosten). De wandeling valt reuze mee. Het eerste stuk langs de oude Rijn is het leukste stuk, maar ook de lange rechte stukken over de Hollandse Kade vallen niet tegen ondanks het rechte karakter. Loop je het eerste stuk langs een struikhoutwal over een dijkje, het tweede stuk is overeen fietspad aan beider kanten omzoomd door hoge struiken waar vogels in nestelen. Het is trouwens heel mooi, het ontluikende frisse groen te zien in de lente, met boterbloempjes, ereprijs, fluitenkruid en de vele pluizige paardenbloemen. Let op: Het dijkje kan bij nat weer glad en glibberig zijn. Het laatste stuk, vanaf Portengensebrug, is dan weer recht toe recht aan en met de snelweg in het vizier minder plezant te lopen. Wel leuk is dat je net voor de brug in Portengensebrug het laatste stukje over een dijkje loopt waar zich een kleine kudde bruine schapen ophield. De handleiding is duidelijk. Ik maakte in het begin de fout om bij station Woerden te snel, dat is net voor de eerste brug, naar rechts te gaan. Maar als je dan bij Fort Oranje linksaf slaat, stuit je vanzelf als je de weg vervolgt, op de Oude Rijn. Horeca is zeker te vinden langs de Oude Rijn, de Hollandse kade heeft wel bankjes maar geen pleisterplaatsen. Maar in Kockengen is er de plaatselijke middenstand met eten en drinken, een ambachtelijke slagerij, zelfs een fair trade winkel, er cetera.

Peter Eekhof, 13 mei 2016 (Alleen) van 5 sterren

Eerlijk gezegd had ik een wat saaie wandeling verwacht gezien de lange rechte stukken op de kaart. Maar saai was het allerminst op deze zonnige dag in maart. Veel vogels, uitlopende katjestakken, leuke paden en een weids uitzicht. Wel modder tot in de knieholtes. Maar ook met modderschoenen waren we van harte welkom in de keuken van Boomgaard De Oude Rijn voor een kop thee. Kortom, leuke wandeling!

Floria, 5 maart 2016 (Met vriend of vriendin) van 5 sterren

Beoordeel zelf!

Ben je al geweest? Laat hier je beoordeling achter of schrijf een korte recensie.


Je beoordeling Klik op het aantal sterren en Verstuur

Je recensie

Eropuit.nl heeft een aantal spelregels voor het plaatsen van beoordelingen.

Plan en koop je reis

Van

Naar station

Datum

Toon kalender

Tijd

:

Op de kaart

(advertentie)