Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

van 5 sterren

(89 stemmen)

Bekijk alle beoordelingen

Eigenschappen

  • Buiten
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Beschrijving

De landgoederen Duin- en Kruidberg en Midden Herenduin zijn bijzonder afwisselend. Bij Strand & duinpaviljoen Parnassia aan Zee kun je kiezen: over het strand naar Zandvoort (15 km) of via de Kennemerduinen naar station Overveen (16 km). In het laatste geval wisselen bos, struweel en duingras elkaar af. Op korte afstand komen grote hoogteverschillen voor.
Vanaf de Hazenberg kun je de watertoren van Overveen en het strand van Zandvoort zien. Vlakbij Overveen kun je een bezoek brengen aan het Bezoekerscentrum De Kennemerduinen (op maandag gesloten).

Strandrestaurant Meijer aan Zee in Zandvoort
Geniet van een heerlijke strandwandeling en rust even uit bij Strandrestaurant Meijer aan Zee in Zandvoort. Een unieke locatie voor een heerlijk kopje koffie met gebak in een sfeervolle ambiance met prachtig uitzicht over zee. Bij de eerste zonnestralen is het prettig vertoeven op het charmante terras met comfortabele banken en heerlijke kussens.

Praktische informatie

Lengte:
Beginstation:
Eindstation:
LAW:
Extra informatie en wijzigingen:

Routebeschrijving en routekaart:
Je kunt de routebeschrijving en routekaart downloaden en uitprinten.
Wandelen met de hond:
Het is niet toegestaan om honden mee te nemen op deze wandeling.

Meld een knelpunt
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Downloads:

Beoordeling (89 stemmen)

Alleen

van 5 sterren

Met de kinderen

van 5 sterren

Met partner

van 5 sterren

Met vriend of vriendin

van 5 sterren

Met vrienden

van 5 sterren

Met collega’s

van 5 sterren

Reacties van lezers

Mooie route. Met veel plezier gelopen. Voor een bewoner van Gelderland zijn de duinen een bijzonder landschap. Het stukje over het strand is ook leuk. Het was mooi weer, we hebben dus nog even op het (naakt-)strand gelegen. Hagedisje, roodstaart, Schotse hooglanders en andere dieren gezien.

Ad, 10 juli 2016 (Met vriend of vriendin) van 5 sterren

Mooie wandeling met prachtig weer! Erg druk bij strandtent Parnasia, na lang wachten wel heerlijk geluncht. Na de parkeerplaats van Parnasia staat het waterkraantje rechts ipv links. Een wandeling die ik zeker aanraadt!

Corine, 5 mei 2016 (Met vrienden) van 5 sterren

Prachtige wandeling, ook omdat het heerlijk weer was. De laatste kilometers voor het strand zijn momenteel niet begaanbaar wegens nattigheid. Er is een omleiding aangegeven. De oorspronkelijke route staat voor een groot deel helemaal onder water. Veel vogels gezien en gehoord.

Juul, 2 april 2016 (Met partner) van 5 sterren

Vandaag deze voor mij favoriete wandeling gemaakt onder een bijna windstille atmos- en herfstsfeer! Op het station in Santpoort-Noord bij het uitchecken nog niet goed wakker en daardoor de poortjes niet zo gauw gezien. Dus ik loop netjes onder het spoor door naar de achterzijde en daar kwam ik dus niet door de poortjes. Weer terug en het perron afgelopen en bij de bewaakte spoorwegovergang naar beneden gesprongen[sorry, NS] en vandaar de route verder vervolgd. Het was tot aan het Noordzeestrand stil, mistig en een enkele hardloper kwam mij achterop en tegemoet. Dit keer niet de grote grazers gezien, wel hun verse sporen in de vorm van uitwerpselen en vraat. Nog veel bloeiende wilde planten gezien en vogels horen zingen onderweg en bij het betreden van het strand - alsof het zo had moeten zijn - brak de zon prachtig door! Tot aan Zandvoort was het het langs de vloedlijn lopend een groot feest met mensen, strandlopertjes, meeuwen in verschillende soorten.

Tjerk, 29 oktober 2015 (Alleen) van 5 sterren

Beoordeel zelf!

Ben je al geweest? Laat hier je beoordeling achter of schrijf een korte recensie.


Je beoordeling Klik op het aantal sterren en Verstuur

Je recensie

Eropuit.nl heeft een aantal spelregels voor het plaatsen van beoordelingen.

Plan en koop je reis

Van

Naar station

Datum

Toon kalender

Tijd

:

Op de kaart

Nog meer uittips

(advertentie)