Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

van 5 sterren

(76 stemmen)

Bekijk alle beoordelingen

Eigenschappen

  • Buiten
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Beschrijving

De landgoederen Duin- en Kruidberg en Midden Herenduin zijn bijzonder afwisselend. Bij Strand & duinpaviljoen Parnassia aan Zee kun je kiezen: over het strand naar Zandvoort (15 km) of via de Kennemerduinen naar station Overveen (16 km). In het laatste geval wisselen bos, struweel en duingras elkaar af. Op korte afstand komen grote hoogteverschillen voor.
Vanaf de Hazenberg kun je de watertoren van Overveen en het strand van Zandvoort zien. Vlakbij Overveen kun je een bezoek brengen aan het Bezoekerscentrum De Kennemerduinen (maandag gesloten).

Praktische informatie

Lengte:
Beginstation:
Eindstation:
LAW:
Extra informatie en wijzigingen:

Routebeschrijving en routekaart: Je kunt de routebeschrijving en routekaart downloaden en uitprinten.
Wandelen met de hond: Het is niet toegestaan om honden mee te nemen op deze wandeling.

Meld een knelpunt
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Beoordeling (76 stemmen)

Alleen

van 5 sterren

Met de kinderen

van 5 sterren

Met partner

van 5 sterren

Met vriend of vriendin

van 5 sterren

Met vrienden

van 5 sterren

Met collega’s

van 5 sterren

Reacties van lezers

Mooie afwisselende wandeling, leuk met de runderen en paarden die in het natuurgebied rond lopen. Goed te volgen. Alleen de manege heeft geen routebeschrijvingen meer, dus deze dien je zelf uit te printen. Bij Parnassia kun je gewoon even aan de toiletdame bij vragen of je water mag tappen (bij de herentoiletten, geen probleem). Mooi terras.

klara Meijer, 2 juli 2014 (Met partner) van 5 sterren

Mooie wandeling, alleen zijn er omleidingen omdat een deel vanwege de natte winter onder water staat. Volgens mij is het (zeker de laatste tijd) niet erg nat geweest, dus ik vraag me af hoe het in een echt natte periode is. De eerste omleiding was niet echt een geweldig alternatief, over een fietspad. De tweede (vlak na parnassia) hebben we maar gelaten voor wat het is. We hebben toen maar voor Zandvoort gekozen ipv Overveen.

Jan, 30 maart 2014 (Met partner) van 5 sterren

Erg mooie wandeling die overal goed is aangegeven. Veel afwisseling en erg mooie vergezichten. Het enige minpunt was dat toen ik de wandeling maakte (op een zaterdag in maart) het circuit van Zandvoort in gebruik was. Dit ligt meteen ten zuiden van het park en de (rot)herrie van racende auto's was met een stevig zuidwesten wind goed te horen. Dit was erg vervelend in zo'n mooie omgeving waar je vooral rust verwacht.

Hans, 8 maart 2014 (Alleen) van 5 sterren

Mooie wandeling, prima routebeschrijving. Als de wind zuid, zuid west is kun je overwegen de route van Overveen (Zandvoort) naar Santpoord noord te lopen. Neem wel genoeg water mee, bij Parnassia sturen je ze naar een afgesloten kraan op de parkeerplaats als je na uitgebreid genuttigde lunch een flesje water wilt vullen.

Frans Meijs, 2 maart 2014 (Alleen) van 5 sterren

Beoordeel zelf!

Ben je al geweest? Laat hier je beoordeling achter of schrijf een korte recensie.


Je beoordeling Klik op het aantal sterren en Verstuur

Je recensie

Eropuit.nl heeft een aantal spelregels voor het plaatsen van beoordelingen.

Plan en koop je reis

Van

Naar station

Datum

Toon kalender

Tijd

:

Op de kaart

(advertentie)