Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

van 5 sterren

(15 stemmen)

Bekijk alle beoordelingen

Eigenschappen

  • Geschikt voor kinderen
  • Buiten
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Beschrijving

Met deze NS-wandeling komt iedereen aan zijn trekken. Lekker wandelen en struinen door de uiterwaarden van de Maas? Loop het hele rondje. Liever rustig wandelen en rondkijken in slaperige, oude dijkdorpjes? Kies dan de korte route.
In het Land van Ravenstein, dat in het noorden begrensd wordt door de Maas, wandel je in een open, landelijk gebied over smalle asfaltweggetjes en groene graspaden.

Tip: steek 's zomers met het pontje de Maas over en bezoek het middeleeuwse Batenburg.

De route eindigt in het oude vestingstadje Ravenstein met monumenten, kinderstraatjes en gezellige terrassen.

Route inkorten:
De route is 16 km lang, maar kan worden ingekort tot 9 km door bij Deursen-Dennenburg het westelijk deel van de route over te slaan.

    Deze wandeling is bijzonder vanwege:
  • Oude dorpjes: Demen, Dieden, Neerlangel
  • Het voet-/fietsveer naar vestingstadje Batenburg (mei t/m sept.)
  • Struin door de uiterwaarden van de Maas (behalve juli t/m sept.)
  • Weids landschap en vergezichten
  • Vestingstadje Ravenstein

Praktische informatie

Lengte:
Beginstation:
Eindstation:
LAW:
Extra informatie en wijzigingen:

Extra informatie:
Het traject door de uiterwaarden tussen knooppunt 12 en 20 is van juli t/m september afgesloten vanwege stieren in de uiterwaarden. Natuurmonumenten geeft de afzetting met bordjes aan. In die periode en bij hoogwater volg je de (verharde) Maasdijk. Het is raadzaam om in regenachtige periodes waterdicht scoeisel te dragen.

Routebeschrijving en routekaart: Je kunt de routebeschrijving en routekaart downloaden en uitprinten. De NS-wandeling Land van Ravenstein is ook verkrijgbaar als GPS-route. De wandelroute kun je bekijken en gratis downloaden naar je GPS toestel (.gpx, ingepakt als ZIP-bestand).

Wandelen met de hond: Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Meld een knelpunt
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Percentage onverhard/verhard:
circa 1/3 van de route is onverhard (inclusief uiterwaarden), 2/3 is verhard.

Beoordeling (15 stemmen)

Alleen

van 5 sterren

Met de kinderen

van 5 sterren

Met partner

van 5 sterren

Met vriend of vriendin

van 5 sterren

Met vrienden

van 5 sterren

Met collega’s

van 5 sterren

Reacties van lezers

Wandeling valt tegen. Groot deel (tot aan knooppunt 37) voert over asfaltwegen waar ook gemotoriseerd vervoer over gaat. Op de dijk loop je op gecombineerd voet/fietspad dat nauwelijks 1 meter breed is, zodat je steeds de berm in moet voor de vele fietsers. Knooppuntbewegwijzering leidt niet altijd tot een volgend knooppunt (zoals dat bij fietsknooppunten wel het geval is). Bijv. bij Knooppunt 66 wordt verwezen naar knooppunt 65 maar dat ligt 5 knooppunten verder. Gepasseerde plaatsjes zijn mooi, met name het vestingstadje Ravenstein, waar de tijd stilgestaan lijkt te hebben.

Kees en lenie, 17 juli 2016 (Met partner) van 5 sterren

3 sterren voor het eerste, wat saaiere stuk over voornamelijk asfalt. Wel mooi weids landschap. 5 sterren voor gedeelte door de uiterwaarden. Nederland op z'n mooist.

Gert-Jan, 18 juni 2016 (Alleen) van 5 sterren

Sinds 11 juni herbergt de molen bij knp 90 een horecagelegenheid. Een erg leuk punt om even bij te komen op een aantrekkelijke locatie. Deze mensen doen dit uit liefhebberij, dus ze zorgen dat je je snel thuis voelt, maar anderzijds heeft dit als nadeel dat ze alleen in het weekend geopend zijn, en dan ook nog op ongeregelde tijden.

Piet, 16 juni 2016 (Met partner) van 5 sterren

Sinds 11 juni herbergt de molen bij knp 90 een horecagelegenheid. Een erg leuk punt om even bij te komen op een aantrekkelijke locatie. Deze mensen doen dit uit liefhebberij, dus ze zorgen dat je je snel thuis voelt, maar anderzijds heeft dit als nadeel dat ze alleen in het weekend geopend zijn, en dan ook nog op ongeregelde tijden.

Piet, 15 juni 2016 (Met partner) van 5 sterren

Beoordeel zelf!

Ben je al geweest? Laat hier je beoordeling achter of schrijf een korte recensie.


Je beoordeling Klik op het aantal sterren en Verstuur

Je recensie

Eropuit.nl heeft een aantal spelregels voor het plaatsen van beoordelingen.

Plan en koop je reis

Van

Naar station

Datum

Toon kalender

Tijd

:

Op de kaart

(advertentie)