Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

van 5 sterren

(13 stemmen)

Bekijk alle beoordelingen

Eigenschappen

  • Geschikt voor kinderen
  • Buiten
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Beschrijving

Leeuwarden is vorig jaar uitgeroepen tot Europese culturele hoofdstad van 2018. Dat is natuurlijk niet voor niets. Het Hofstadverleden van Leeuwarden maakt de stad uniek ten opzichte van andere historische binnensteden.
Hofstad
Hofsteden staan bekend als steden met een historische binnenstad met een rijk cultureel aanbod, gezellige horeca en een bruisend winkelhart. Precies wat je ook in Leeuwarden vindt!
Begin- en eindpunt: station Leeuwarden.
Deze wandeling begint en eindigt op station Leeuwarden. De route door de monumentale stad heeft een lengte van 6,5 km en komt langs het Stadhouderlijk Hof (tot 1971 verblijf van de Koninklijke Familie), de prachtige Prinsentuin lusthof van de Friese Nassaus, grachten en de stompe Oldenhove. Er zijn veel bijzondere winkeltjes en talloze restaurantjes.
Buiten de stad kijken?
Wil je liever wat langer lopen en ook nog even buiten de stad kijken? Breid de wandeling dan uit met zo'n 6 km door de voormalige groene- land en tuinbouwgebieden van Leeuwarden. Je loopt onder andere langs de Potmarge, een oude waterloop die is aangewezen als beschermd monument. Zo krijg je een mooie combinatie van de stad en haar fraaie omgeving.

Deze wandeling is bijzonder vanwege:

  • Stadhouderlijk Hof
  • Prinsentuin
  • Creatieve winkeltjes in de voormalige gevangenis
  • Oude waterloop langs de Potmarge

Praktische informatie

Lengte:
Beginstation:
Eindstation:
LAW:
Extra informatie en wijzigingen:

Routebeschrijving en routekaart:
Deze NS-wandeling is online beschikbaar. Je kunt de routebeschrijving en routekaart downloaden en uitprinten.

Wandelen met de hond:
Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Meld een knelpunt:
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Downloads:

Beoordeling (13 stemmen)

Alleen

van 5 sterren

Met de kinderen

van 5 sterren

Met partner

van 5 sterren

Met vriend of vriendin

van 5 sterren

Met vrienden

van 5 sterren

Met collega’s

van 5 sterren

Reacties van lezers

We hebben diverse N.S. wandelingen gedaan, Maar deze is voor ons geen aanrader, zeer slecht aangegeven vooral in de stad zelfs. Jammer want we moesten veel zoeken, in de binnen stad, De Potmarge vonden we de moeite waard op enkele stickers na , . over het geheel gezien zou ik hem niet aanraden

Regin en Hedwig, 15 augustus 2016 (Met partner) van 5 sterren

Zaterdag 9 augustus 2014 de wandeling in Leeuwarden gemaakt. De stadswandeling is heel leuk met allerlei hofjes, oude gebouwen, smalle straatjes, grachten etc. Het extra stuk buiten leeuwarden is niet de moeite waard om te doen. Zonde van de tijd. We hebben betere wandelingen gemaakt. !!!

T. Huppertz, 11 augustus 2014 (Met vrienden) van 5 sterren

Het eerste deel van van de route in de binnenstad is erg mooi en de moeite waard. Het tweede deel vond ik vreselijk. Je loopt langs het water maar er is weinig afwisseling. Geen hoogtepunten of horeca. Industrieterrein als achtergrond en heel eenzaam. Het gaf mij een onbehaaglijk gevoel. Zou de route niet graag met 2 vrouwen lopen. Ook het gedeelte terug door de bebouwing was erg saai en sober.

Riet, 25 juli 2014 (Met partner) van 5 sterren

Originele combinatie, stad - omgeving, wandeling Wij hebben eerst de omgevingsroute gelopen en dankzij de duidelijke plattegrond en een vriendelijke Leeuwarder ons startpunt gevonden. Aan het begin van de straat, na het spoor, geen NS. logo te vinden, pas in de bocht mee naar rechts een logo. Dit kwamen we vaker tegen. Dankzij de duidelijke routebeschrijving kwam alles goed. Terugreis: De trein van .22 rijdt niet tot Zwolle maar Meppel. Truus en Ans.

Ans Geerdink, 25 juli 2014 (Met vriend of vriendin) van 5 sterren

Beoordeel zelf!

Ben je al geweest? Laat hier je beoordeling achter of schrijf een korte recensie.


Je beoordeling Klik op het aantal sterren en Verstuur

Je recensie

Eropuit.nl heeft een aantal spelregels voor het plaatsen van beoordelingen.

Plan en koop je reis

Van

Naar station

Datum

Toon kalender

Tijd

:

Op de kaart

(advertentie)