Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

van 5 sterren

(13 stemmen)

Bekijk alle beoordelingen

Eigenschappen

  • Buiten
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Beschrijving

Waar denk je aan bij Breda? Misschien aan De Grote Markt vol horecagelegenheden, Het Kasteel van Breda met de Defensie Academie of Brabantse gezelligheid in ‘t Ginneken. Dan heb je nog het Begijnhof naast het Valkenbergpark, het Mastbos met z’n mooie vennen en kasteel Bouvigne of het moderne Chassé Theater. Gelukkig hoef je niet te kiezen. Met deze route zie je het allemaal en nog veel meer… Beleef Nassaustad Breda.

Wandelroute inkorten:
De route is 14 km lang en op verschillende manieren in te korten.
Je kunt de route inkorten door met buslijn 7 (2x per uur) van station Breda naar halte Werfstraat te gaan (net voor het Mastbos) en de route daar te beginnen. De route is dan bijna 10 km (met verkorting in Mastbos 6 km). Je kunt de route ook eerder afbreken door bij bushalte Prins Hendrikstraat of iets verderop Ginnekenweg buslijn 7 (2x per uur) naar het centrum van Breda of het station te nemen.

Deze wandeling is bijzonder vanwege:

  • Mastbos
  • Ginneken
  • Centrum van Breda

Praktische informatie

Lengte:
Beginstation:
Eindstation:
LAW:
Extra informatie en wijzigingen:

Routebeschrijving en routekaart: Je kunt de routebeschrijving en routekaart downloaden en uitprinten. De NS-wandeling Mastbos is ook verkrijgbaar als GPS-route. Je kunt de GPS-route gratis downloaden.

Wandelen met de hond: Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Meld een knelpunt
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Downloads:

Beoordeling (13 stemmen)

Alleen

van 5 sterren

Met de kinderen

van 5 sterren

Met partner

van 5 sterren

Met vriend of vriendin

van 5 sterren

Met vrienden

van 5 sterren

Met collega’s

van 5 sterren

Reacties van lezers

Het Mastbos is heel mooi om doorheen te wandelen. De route erheen / terug is iets minder. Op de heenweg loop je wel nog een gedeelte langs de Mark, dat is oké. Maar de terugweg is over de Ginnekenweg, wat gewoon een enorm lange winkelstraat is. Hier en daar is de beschrijving een beetje onduidelijk.

Jodi Leunissen, 7 augustus 2016 (Met partner) van 5 sterren

Aardige wandeling vanuit Breda over het Brabants land en door het Mastbos, het oudste naaldbos van Nederland. Aardig, maar zeker niet meer dan dat. Ik had er meer van verwacht, vanwege de soms enthousiaste reacties. Smaken verschillen blijkbaar. Verslagje en foto's bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/nsbreda

Frank van der Meer, 4 december 2015 (Alleen) van 5 sterren

Een fraaie route die zeker de moeite waard is. Wel handig om een plattegrondje van het Mastbos mee te nemen. Ik heb de route uitgebreid: loop via Galder rechtdoor en je komt in Meersel-Dreef in Belgë uit. Bezoek de Lourdesgrot en dan terug langs het riviertje de Mark naar Breda, evt. nog via Ulvenhout.

W de Haan, 4 november 2015 (Alleen) van 5 sterren

Prachtige route, zeker nu de eerste herfstkleuren zich laten zien. Wel even de routebeschrijving meenemen, omdat de markering halverwege wisselt. Op mijn blog staat een uitgebreid verslag met foto's: http://www.wandacatsman.nl/ns-wandeling-mastbos/

Wanda Catsman, 14 oktober 2015 (Met vrienden) van 5 sterren

Beoordeel zelf!

Ben je al geweest? Laat hier je beoordeling achter of schrijf een korte recensie.


Je beoordeling Klik op het aantal sterren en Verstuur

Je recensie

Eropuit.nl heeft een aantal spelregels voor het plaatsen van beoordelingen.

Plan en koop je reis

Van

Naar station

Datum

Toon kalender

Tijd

:

Op de kaart

(advertentie)