Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

van 5 sterren

(geen stemmen)

Bekijk alle beoordelingen

Eigenschappen

  • Buiten
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Beschrijving

Tweedaagse NS-wandeltocht.
Drie breuklijnen, de Meinwegbreuk, Zandbergbreuk en de Peellandbreuk, die in 1992 nog een aardbeving veroorzaakte, lopen parallel aan elkaar door het gebied. Daartussen hebben zich terrassen gevormd. Beekdalen zorgen voor nog meer reliëf. Vanuit Herkenbosch kom je al snel langs het bezoekerscentrum Meinweg (momenteel gesloten vanwege verbouwing).
Via het bosgebied Zandbergen, een voormalig stuifzandgebied, kom je op de Grote Herkenbosser baan; een lang recht pad, mogelijk ontstaan toen Napoleon de gemeenschappelijke gronden verdeelde onder de verschillende dorpen. Langs de Staatsmijn Beatrix bereik je de Elmpterbach, een diep ingesneden beekdal, waar het drassig kan zijn. Je overnacht in of nabij Brüggen, een gezellig historische stadje.
De tweede dag loop je voornamelijk langs de meanderende Swalm. Omdat de route gedeeltelijk door Duitsland gaat, dien je voor de zekerheid een paspoort of identiteitskaart mee te nemen. Ook kun je eventueel een (reis)verzekering afsluiten. De route gaat grotendeels over onverharde paden.

Praktische informatie

Lengte:
Beginstation:
Eindstation:
LAW:
Extra informatie en wijzigingen:

Routebeschrijving en routekaart:Je kunt de routebeschrijving en routekaart downloaden en uitprinten. Daarin tref je ook informatie aan over de horecagelegenheden onderweg, overnachtingsadressen en eventuele busaansluitingen tussen wandeltocht en station.
Beginpunt van de route: Je reist per bus van Roermond naar Herkenbosch, waar de route begint.

Wandelen met de hond: Honden zijn aangelijnd toegestaan. Informeer vooraf bij het overnachtingsadres of honden zijn toegestaan.

Meld een knelpunt
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Downloads:

Beoordeling (geen stemmen)

Alleen

van 5 sterren

Met de kinderen

van 5 sterren

Met partner

van 5 sterren

Met vriend of vriendin

van 5 sterren

Met vrienden

van 5 sterren

Met collega’s

van 5 sterren

Reacties van lezers

Er zijn nog geen beoordelingen voor deze uittip. Laat je beoordeling achter

 

Beoordeel zelf!

Ben je al geweest? Laat hier je beoordeling achter of schrijf een korte recensie.


Je beoordeling Klik op het aantal sterren en Verstuur

Je recensie

Eropuit.nl heeft een aantal spelregels voor het plaatsen van beoordelingen.

Plan en koop je reis

Van

Naar station

Datum

Toon kalender

Tijd

:

Op de kaart

(advertentie)