Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

van 5 sterren

(47 stemmen)

Bekijk alle beoordelingen

Eigenschappen

  • Buiten
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Beschrijving

Tweedaagse NS-wandeltocht.
Drie breuklijnen, de Meinwegbreuk, Zandbergbreuk en de Peellandbreuk, die in 1992 nog een aardbeving veroorzaakte, lopen parallel aan elkaar door het gebied. Daartussen hebben zich terrassen gevormd. Beekdalen zorgen voor nog meer reliëf. Vanuit Herkenbosch kom je al snel langs het bezoekerscentrum Meinweg (momenteel gesloten vanwege verbouwing).
Via het bosgebied Zandbergen, een voormalig stuifzandgebied, kom je op de Grote Herkenbosser baan; een lang recht pad, mogelijk ontstaan toen Napoleon de gemeenschappelijke gronden verdeelde onder de verschillende dorpen. Langs de Staatsmijn Beatrix bereik je de Elmpterbach, een diep ingesneden beekdal, waar het drassig kan zijn. Je overnacht in of nabij Brüggen, een gezellig historische stadje.
De tweede dag loop je voornamelijk langs de meanderende Swalm. Omdat de route gedeeltelijk door Duitsland gaat, dien je voor de zekerheid een paspoort of identiteitskaart mee te nemen. Ook kun je eventueel een (reis)verzekering afsluiten. De route gaat grotendeels over onverharde paden.

Praktische informatie

Lengte:
Beginstation:
Eindstation:
LAW:
Extra informatie en wijzigingen:

Routebeschrijving en routekaart:Je kunt de routebeschrijving en routekaart downloaden en uitprinten. Daarin tref je ook informatie aan over de horecagelegenheden onderweg, overnachtingsadressen en eventuele busaansluitingen tussen wandeltocht en station.
Beginpunt van de route: Je reist per bus van Roermond naar Herkenbosch, waar de route begint.

Wandelen met de hond: Honden zijn aangelijnd toegestaan. Informeer vooraf bij het overnachtingsadres of honden zijn toegestaan.

Meld een knelpunt
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Downloads:

Beoordeling (47 stemmen)

Alleen

van 5 sterren

Met de kinderen

van 5 sterren

Met partner

van 5 sterren

Met vriend of vriendin

van 5 sterren

Met vrienden

van 5 sterren

Met collega’s

van 5 sterren

Reacties van lezers

Ik vond het een van de mooiste wandelingen van de NS, ben zelfs 2x herten tegengekomen van dichtbij wat ik zelf in Nederland nog niet heb meegemaakt. En als je een beetje in de buurt woont dan is het ook in 1 dag goed te doen. Het enige wat jammer is aan deze wandeling is dat het 2e gedeelte (of 2e dag) over bijna alleen maar fietspaden gaat, dus kan ik me voorstellen dat je beter niet op een zondag kan gaan...

Frank, 6 augustus 2016 (Alleen) van 5 sterren

In juli 2016 alleen deze tocht gelopen. De route is overal heel duidelijk aangegeven. De routebeschrijving klopt ook heel goed, het zou handig zijn als de tussenafstanden steeds werden aangegeven. Het landschap is mooi, verlaten, rustig, afwisselend. Liep alleen maar heb me geen moment onveilig gevoeld. Overnachting in Zum Schiffchen prima. Ontbijt bij de bakker is lekkerder. Zwembaden in Bruggen en in Swalmen (de Bosberg) aan te bevelen. Je komt er min of meer langs.

R. Bolt, 30 juli 2016 (Alleen) van 5 sterren

Prachtige wandeling . Vennen, heide, bloemen, insecten, reigers, watervalletjes en bever omgekapte bomen in natuurparken over bijna allemaal onverharde weggetjes en veel bankjes om even uit te puffen als het te heet is.

jakoba drenth, 26 juli 2016 (Met vriend of vriendin) van 5 sterren

Mooie wandeling over bijna alleen maar onverharde wegen. Hiervoor hadden we nog nooit van De Meinweg gehoord, maar het was erg mooi. De tweede dag had veel bospaden en was ook mooi. Helaas hadden we wel een slechte ervaring bij hotel Haus Neuenhofen: bij aankomst bleek het hotel al vol te zitten, hoewel we gereserveerd hadden. De receptionist heeft wel voor een plek in een ander pension gezorgd, maar dat lag 5km buiten Brüggen. Het feit dat hij niet eens onze naam nakeek op lijst deed ons vermoeden dat hij het hotel bewust had overboekt en wel vaker mensen naar een ander pension bracht.

Cath, 23 mei 2016 (Met partner) van 5 sterren

Beoordeel zelf!

Ben je al geweest? Laat hier je beoordeling achter of schrijf een korte recensie.


Je beoordeling Klik op het aantal sterren en Verstuur

Je recensie

Eropuit.nl heeft een aantal spelregels voor het plaatsen van beoordelingen.

Plan en koop je reis

Van

Naar station

Datum

Toon kalender

Tijd

:

Op de kaart

Nog meer uittips

(advertentie)