Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

van 5 sterren

(3 stemmen)

Bekijk alle beoordelingen

Eigenschappen

  • Buiten
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Beschrijving

Drie wandelingen in één, voor elk wat wils. Met alleen de stadswandeling door Groningen kun je jezelf ook makkelijk een dag vermaken. Verleidingen genoeg onderweg: het befaamde Groninger Museum, ateliers, bijzondere winkeltjes en terrassen.
Wil je eerst of alleen het Groninger land bekijken? Begin dan de wandeling in het Wassenaar van het noorden: het Villadorp Haren. Langs het Paterswoldsemeer loop je over het Pieterpad naar de stad Groningen. Je kunt de route door het centrum er in z’n geheel of gedeeltelijk aan vastknopen. Het is de moeite waard.

Wandelroute inkorten: De route van Haren naar Groningen is circa 12 km lang (lopend in te korten tot 9 of 10 km). De route door de stad Groningen is 6,5 km lang. Beide zijn apart van elkaar te lopen of te combineren tot een route van 19 km.

Deze wandeling is bijzonder vanwege:

  • Villadorp Haren
  • Paterswoldsemeer
  • Centrum Groningen

Praktische informatie

Lengte:
Beginstation:
Eindstation:
LAW:
Extra informatie en wijzigingen:

Routebeschrijving en routekaart: Je kunt de routebeschrijving en routekaart downloaden en uitprinten. De NS-wandeling Paterswoldsemeer Groningen is ook verkrijgbaar als GPS-route. Je kunt de GPS-route gratis downloaden.

Wandelen met de hond: Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Meld een knelpunt
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Downloads:

Beoordeling (3 stemmen)

Alleen

van 5 sterren

Met de kinderen

van 5 sterren

Met partner

van 5 sterren

Met vriend of vriendin

van 5 sterren

Met vrienden

van 5 sterren

Met collega’s

van 5 sterren

Reacties van lezers

Geen leuke wandeling als je je verheugt op een lange tocht van 19 km door het groen. Ik had de routebeschrijving beter moeten lezen, dan zie je dat het laatste gedeelte een stadswandeling is en daar kwamen we helemaal niet voor. Bij Haren is het wel mooi trouwens!

mip, 14 juni 2015 (Met vriend of vriendin) van 5 sterren

Na een blik op het kaartje was ik er al bang voor: dit is geen topper, integendeel. Voor de wandeling een heel klein beetje mooi wordt, bij het Paterswoldsemeer, heb je al 6 kilometers saai asfalt achter de kiezen. En de laatste kilometers naar Groningen gaan langs de lawaaiige snelweg. Het is dat de rondwandeling door Groningen veel goedmaakt. Een van de minste NS-wandelingen al met al. Toch een verslagje en foto’s bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/patertje

Frank van der Meer, 7 mei 2015 (Alleen) van 5 sterren

Gister(02-05-15) onder ideale omstandigheden deze tocht gelopen. Van begin tot einde een geweldige - goed aangegeven - goed beschreven wandeling. Zelfs voor minder goed ter been zijnde wandelaars is deze tocht goed te doen. Wat ons betreft in de top 3. EEN AANRADER.

jos bosma, 3 mei 2015 (Met partner) van 5 sterren

 

Beoordeel zelf!

Ben je al geweest? Laat hier je beoordeling achter of schrijf een korte recensie.


Je beoordeling Klik op het aantal sterren en Verstuur

Je recensie

Eropuit.nl heeft een aantal spelregels voor het plaatsen van beoordelingen.

Plan en koop je reis

Van

Naar station

Datum

Toon kalender

Tijd

:

Op de kaart

(advertentie)