Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

van 5 sterren

(29 stemmen)

Bekijk alle beoordelingen

Eigenschappen

  • Buiten
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Beschrijving

Van het station loop je over de Sint Servaasbrug zo het oude centrum van Maastricht in. Hier vind je naast veel monumenten talloze bijzondere winkeltjes en gezellige horecagelegenheden. Wandel verder langs Onze Lieve Vrouw 'Sterre der Zee' Basiliek en de Bisschopsmolen, een oude watermolen. Vervolgens klim je omhoog naar Fort Sint Pieter en de Sint-Pietersberg. Even genieten van dit bijzonder uitzicht over het heuvellandschap en dan loop je België in.
In Kanne of bij het gelijkmatige kasteel Neercanne kun je even uitrusten voor de tweede helft van de route. Het riviertje De Jeker is de rode draad terug naar Maastricht. Eerst loop je nog wat hoger dan het riviertje, maar dichter bij de stad loop je er vlak langs, midden door het groene Jekerdal.
Langs de stadsmuren van Maastricht kom je weer bij het oude centrum. Maar niet te snel, want het zicht vanaf de stadswallen en ook de Helpoort zijn zeer de moeite waard.
Voordat je de Maas overgaat op weg naar het station, is het nog goed toeven in het centrum van Maastricht met de vele winkels en terrasjes. Het kan allemaal op een dag, maar je kunt er natuurlijk ook een gezellig weekend van maken.

Deze route is bijzonder vanwege:

  • Fort Sint-Pieter en de Sint-Pietersberg
  • België
  • Kasteel Neercanne
  • Centrum Maastricht

Praktische informatie

Lengte:
Beginstation:
Eindstation:
LAW:
Extra informatie en wijzigingen:

Routebeschrijving en routekaart:
Deze NS-wandeling is online beschikbaar. Je kunt de routebeschrijving en routekaart downloaden en uitprinten.

Wandelen met de hond:
Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Inkorten wandelroute:
Deze wandeling heeft een lengte van 14 km en is in te korten tot 9 km. Kies je voor de verkorte versie dan ga je van de Sint-Pietersberg via het Jekerdal terug naar het centrum van Maastricht. Je komt dan niet in België en bij kasteel Neercanne.

Meld een knelpunt
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Downloads:

Beoordeling (29 stemmen)

Alleen

van 5 sterren

Met de kinderen

van 5 sterren

Met partner

van 5 sterren

Met vriend of vriendin

van 5 sterren

Met vrienden

van 5 sterren

Met collega’s

van 5 sterren

Reacties van lezers

Schitterende stad, heerlijke heuvels, uitmuntende uitzichten: deze wandeling heeft het allemaal. Dat Zuid-Limburg prachtig is, wist ik wel van andere bezoeken. De 14 kilometers van deze wandeling geven daar een uitstekende indruk van. Ga 'm snel doen, deze NS-route door de meest buitenlandse provincie van Nederland! Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/nsmaastricht

Frank van der Meer, 11 augustus 2016 (Alleen) van 5 sterren

Een aanrader! -Grenspaal 58 staat rechts van de weg. In dit jaargetijde is hij door het onkruid nauwelijks te zien. Net vóór de grenspaal rechtsaf door een groen draaipoortje een smal pad ingaan. - In de tuinen van kasteel Neercanne staan bankjes. Een geweldige plek om te rusten. -Voorbij kasteel Neercanne staat ergens in de tekst: Na 500 m scherp rechtsaf over een dalend pad. De markering ontbreekt daar.

Nolda de Groot, 8 augustus 2016 (Met partner) van 5 sterren

Leuke wandeling. Gisteren met zonnig weer deze route gelopen .Beschrijving klopte helemaal , ook de route was goed gemarkeerd met rood-wit ns logo.Halverwege ging dit over in orange kruis.We lopen komende zomer deze route nog eens.

Jack Wildhagen, 11 januari 2016 (Met partner) van 5 sterren

Gelopen op 11-08-2015. Wandelroute door de prachtige stad Maastricht en de bossen/heuvels daar omheen. Als fans van Flikken Maastricht stond deze wandelroute al tijdje op ons lijstje. Daarvan veel herkenningspunten gezien. De routebeschrijving is duidelijk en samen met de markeringen onderweg kan er eigenlijk niks fout gaan. Toch hebben wij onderweg grenspaal 58 gemist (nummer staat op de achterkant) en zijn daardoor een stuk verder België ingelopen dan de bedoeling was. Met behulp van telefoon navigatie de weg terug naar Château Neercanne weer gevonden. We gaan de route vast nog een keer in een ander jaargetijde wandelen.

Martin, 14 augustus 2015 (Met partner) van 5 sterren

Beoordeel zelf!

Ben je al geweest? Laat hier je beoordeling achter of schrijf een korte recensie.


Je beoordeling Klik op het aantal sterren en Verstuur

Je recensie

Eropuit.nl heeft een aantal spelregels voor het plaatsen van beoordelingen.

Plan en koop je reis

Van

Naar station

Datum

Toon kalender

Tijd

:

Op de kaart

(advertentie)