Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

van 5 sterren

(162 stemmen)

Bekijk alle beoordelingen

Eigenschappen

  • Buiten
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Beschrijving

Je begint de wandeling bij station Driebergen-Zeist en eindigt na 14 km op station Maarn.
In het landgoed Bornia wisselen bos, heide en zandverstuivingen elkaar af. Het tweede gedeelte van de wandeling gaat een stukje door boswachterij Austerlitz.

Op de langere variant kom je in het landgoed Den Treek langs de 'Koepel van Stoop'. De statige beukenlanen geven dit gebied een bijzondere charme.

Praktische informatie

Lengte:
Beginstation:
Eindstation:
LAW:
Extra informatie en wijzigingen:

Routebeschrijving en routekaart:
Je kunt de routebeschrijving downloaden en uitprinten.
Route inkorten: Je kunt de route inkorten door na 8 km in Austerlitz de bus naar Zeist te nemen (de bus in kwestie - lijn 155 - rijdt niet op zondag).

Wandelen met de hond: Het begrazingsgebied Heidestein is verboden voor honden. Een alternatieve route wordt getoond op de kaart.
Meld een knelpunt
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Downloads:

Beoordeling (162 stemmen)

Alleen

van 5 sterren

Met de kinderen

van 5 sterren

Met partner

van 5 sterren

Met vriend of vriendin

van 5 sterren

Met vrienden

van 5 sterren

Met collega’s

van 5 sterren

Reacties van lezers

Mooie route. De richtingaanwijzers onderweg waren zo duidelijk dat de routebeschrijving haast niet nodig was. Je loopt vanaf het station gelijk het bos in. Gevarieerde route met bos, hei, en zandheuvels. In werkelijkheid 15 km i.p.v. 14 km. Bij modderige paadjes zijn er omleidingen, fijn! Wandelschoenen zijn wel nodig. Niet voor de beginnende wandelaar of als je niet goed ter been bent, want je moet af en toe door zand lopen, soms over keien, heuvels op en af. Dank aan de vrijwilligers die hieraan hebben bijgedragen!

Saskia, 17 september 2016 (Met vriend of vriendin) van 5 sterren

Wederom een van de vele mooie wandelingen van de NS ontdekt. Op uitstekend wandelweer ( zaterdag 10-09-16) deze gelopen. Wat is Nederland toch mooi en divers. Dankzij een goed beschreven en zeer goed aangegeven (middels duidelijke zichtbare NS logo"s) was deze route een lust om te lopen. Een tip: bij de diverse banken onderweg zijn GEEN afvalbakken aanwezig. Overigens moet gezegd worden dat je weinig tot geen afval aantreft. ook deze wandeling komt in onze topt 10. Complimenten voor de uitzetters van deze schitterende tocht.

Jos & Henny Bosma, 11 september 2016 (Met partner) van 5 sterren

we hebben zaterdag 13 augustus 2016 deze wandeling gedaan. De route is door de paaltjes en de beschrijving goed te doen. Het is een mooie route door de stuifzandduinen en de paarse heide. Sommige paarden waren erg modderig, maar dat was spannend voor de kinderen ook de ouderen. Café Plein is een welkome rustplek en heel prettig. Bij de Pyramide is het erg druk. Je kunt of moet het zien maar het is niet spectaculair. Neem de tijd is wel aan te bevelen

Huub Olijve, 14 augustus 2016 (Met de kinderen) van 5 sterren

Leuke/mooie wandeling met een prima markering. Wel erg veel modder, maar er waren bijna overal alternatieve paadjes gevormd. Het was daarom zeker geen saaie wandeling. Halverwege de route een gezellig terras in Austerlitz.

Y. van Pelt, 13 augustus 2016 (Met partner) van 5 sterren

Beoordeel zelf!

Ben je al geweest? Laat hier je beoordeling achter of schrijf een korte recensie.


Je beoordeling Klik op het aantal sterren en Verstuur

Je recensie

Eropuit.nl heeft een aantal spelregels voor het plaatsen van beoordelingen.

Plan en koop je reis

Van

Naar station

Datum

Toon kalender

Tijd

:

Op de kaart

Nog meer uittips

t/m 31 dec 2016 Historische wandelroute Delft

DELFT

t/m 31 dec 2016 Maastricht Underground

MAASTRICHT

t/m 31 dec 2016 Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep

EINDHOVEN

(advertentie)