Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

van 5 sterren

(138 stemmen)

Bekijk alle beoordelingen

Eigenschappen

  • Geschikt voor kinderen
  • Buiten
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Beschrijving

De bosrijke route voert je dwars door het Nationaal Park Veluwezoom. Dit bestaat uit een groot aantal landgoederen dat door Natuurmonumenten is aangekocht. Eerst loop je door de heuvelachtige Onzalige Bosschen, die vroeger tot het jachtdomein van de Prinsen van Oranje behoorden. Op dit gedeelte van de route moet je flink klimmen en dalen. Vervolgens ontdek je de indrukwekkende heide bij de Posbank en de Zijpenberg, waar je afslaat richting station Rheden of station Velp. Hier kies je een route van 11 km naar Rheden of 14 km naar Velp.

Over Natuurmonumenten en Nationaal Park Veluwezoom:
Met bijna vijfduizend hectare is dit een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden in Nederland. Het bestaat uit bos, heide, stuifzand en landgoederen met landbouwgrond en herbergt een grote variëteit aan planten en dieren. Het heuvelachtige landschap is ontstaan in de voorlaatste ijstijd. Het hoogste punt ligt 110 meter boven NAP; het wordt in hoogte slechts overtroffen door de heuvels in Zuid-Limburg. In 1930 kreeg de Veluwezoom als eerste natuurgebied in Nederland de status van Nationaal Park. Met name in het zuidoosten, waar ook het bezoekerscentrum ligt, zijn veel voorzieningen voor fietsers, wandelaars en ruiters aanwezig. Nationaal Park Veluwezoom maakt deel uit van de Veluwe, een groter natuurgebied dat zich uitstrekt van de IJssel tot de Gelderse Vallei en van de Rijn tot Harderwijk.

Praktische informatie

Lengte:
Beginstation:
Eindstation:
LAW:
Extra informatie en wijzigingen:

Routebeschrijving en routekaart:
Je kunt de routebeschrijving en routekaart downloaden en uitprinten.

Wandelen met de hond: Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Meld een knelpunt
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Downloads:

Beoordeling (138 stemmen)

Alleen

van 5 sterren

Met de kinderen

van 5 sterren

Met partner

van 5 sterren

Met vriend of vriendin

van 5 sterren

Met vrienden

van 5 sterren

Met collega’s

van 5 sterren

Reacties van lezers

Op de eerste plaats moet ik zeggen dat het een bijzonder mooie wandeling is. Erg goed aangegeven en met de routebeschrijving kan je niet fout lopen. Enkele opmerkingen: De paden zijn in meeste gevallen niet makkelijk begaanbaar, veel stronken en wortels liggen boven de grond waardoor je vaak naar de grond moet kijken waardoor je toch regelmatig niet kunt genieten van de omgeving.. Zeker als je de 14 kilometer volgt vanaf het uitzichtplateau Postbank. De balken die er gemaakt zijn zijn niet echt praktisch. Verder zorg ervoor dat als je bij de Postbank bent voldoende water ( drinken ) bij hebt als je de 14 kilometer naar Velp loopt, want op deze route na de Postbank is geen restaurant meer. De kiosk bij het spoor te Velp was ook gesloten, Enige mogelijkheid om drinken te halen is bij de Esso benzinestation als je Velp inloopt ( Kruising Zutphensestraat/Honingstraat ) Wij hebben over de 14 kilometer 4 uur gedaan en moet zeggen dat het een ontzettend mooie route is en we gaan het zeker nog een keer lopen.

Rinus Linders, 4 september 2016 (Met partner) van 5 sterren

gisteren gelopen samen met mijn zus in een woord GEWELDIG prachtige bossen en bloeiende heidevelden duidelijke beschrijving en goed aangegeven een aanrader

jose derks, 25 augustus 2016 (Met vriend of vriendin) van 5 sterren

Fantastisch mooie route met veel afwisseling. Ga hem zeker nog een keer lopen!

Tim, 11 juli 2016 (Met vriend of vriendin) van 5 sterren

Het is een mooie route, die toch redelijk zwaar is door het heuvelachtige landschap en de ondergrond

Marjolein Wouters, 8 april 2016 (Met vriend of vriendin) van 5 sterren

Beoordeel zelf!

Ben je al geweest? Laat hier je beoordeling achter of schrijf een korte recensie.


Je beoordeling Klik op het aantal sterren en Verstuur

Je recensie

Eropuit.nl heeft een aantal spelregels voor het plaatsen van beoordelingen.

Plan en koop je reis

Van

Naar station

Datum

Toon kalender

Tijd

:

Op de kaart

(advertentie)