Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

van 5 sterren

(52 stemmen)

Bekijk alle beoordelingen

Eigenschappen

  • Geschikt voor kinderen
  • Buiten
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Beschrijving

Vanaf station Den Bosch loop je eerst door de oude binnenstad. Je komt over de Markt en langs de Sint Janskathedraal. Al snel sta je op de historische stadswallen met een bijzonder uitzicht over de Dommel en het Bossche Broek. Het is echter ook mogelijk om sneller naar buiten te lopen; dan volg je de Dommel. De route passeert voormalig Fort Isabella en loopt over een graspad langs het Drongelens Kanaal.
De voormalige Lunetten in Vught vertellen het verhaal van de verdedigingswerken rondom de vestingstad 's-Hertogenbosch. Via een leuke aftakroute loop je naar station Vught.
Karakteristieken:

  • binnenstad en stadswallen 's-Hertogenbosch.
  • Dommel en het Bossche Broek.
  • Vughtse Lunetten en Nationaal Monument Kamp Vught.

Praktische informatie

Lengte:
Beginstation:
Eindstation:
LAW:
Extra informatie en wijzigingen:

Routekaart en routebeschrijving:
Je kunt de routebeschrijving en routekaart downloaden en uitprinten.

Wandelen met de hond: Honden zijn aangelijnd toegestaan.
Meld een knelpunt
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Downloads:

Beoordeling (52 stemmen)

Alleen

van 5 sterren

Met de kinderen

van 5 sterren

Met partner

van 5 sterren

Met vriend of vriendin

van 5 sterren

Met vrienden

van 5 sterren

Met collega’s

van 5 sterren

Reacties van lezers

31 augustus 2016, een mooie dag. Eerst uiteraard koffie met de bekende bol. Hebben de route langs de Dommel genomen, de binnenstad kennen we al goed. Alles is duidelijk aangegeven, wel met de tekst in de hand. Goed opletten voor de kazerne, daar het bospad nemen, staat niet duidelijk aangegeven. Langs het kanaal en dan 200 meter voor de volgende brug is er links geen klinkerpaadje omhoog. Gewoon via de brug, daar links omhoog gaan en daar is het Kamp Vught. Rustig alles bekijken en het pad volgen naar de fusilladeplaats, duidelijk aangegeven. In het bos daarna, goed opletten om de markering te zien. Brasserie heet nu 155. De tocht is niet te lang, wel heel mooi en de moeite waard.

Wim van den Broek, 31 augustus 2016 (Met partner) van 5 sterren

Aankomen in Den Bosch is aangenaam. De oude vestingstad heeft zuidelijke temperament dat vrolijk stemt. En het sfeervolle ommetje door de binnenstad is geweldig. Je komt uiteraard langs de beroemde Sint Janskathedraal. De historische stadswallen en de verdedigingswerken van de Vughtse Lunetten heb je dan nog voor de boeg. Geen topper, maar wel een aardige wandeling al met al. Verslagje en foto's bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/nsdenbosch

Frank van der Meer, 20 februari 2016 (Alleen) van 5 sterren

Het was een mooie wandeltocht, maaaar wat jammer dat er echt nergens een bankje staat waar je even kunt uitrusten, en nog eens extra kunt genieten van de natuur en het uitzicht. En de mensen die deze wandeling nog gaan maken moeten er rekening mee houden dat er pas in Vught iets is om te eten of te drinken.

Mariëtte, 15 september 2015 (Met vrienden) van 5 sterren

Mooie wandeling. Helaas is de bewijzering aan verbetering toe, even met twee kwasten witte en rode verf duidelijker markeren. Prachtige natuur, indrukwekkend de fussilladeplaats, de bloemen van vier mei lagen er nog. Aan te bevelen.

Joop van Steenderen, 10 mei 2015 (Alleen) van 5 sterren

Beoordeel zelf!

Ben je al geweest? Laat hier je beoordeling achter of schrijf een korte recensie.


Je beoordeling Klik op het aantal sterren en Verstuur

Je recensie

Eropuit.nl heeft een aantal spelregels voor het plaatsen van beoordelingen.

Plan en koop je reis

Van

Naar station

Datum

Toon kalender

Tijd

:

Op de kaart

(advertentie)