Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

van 5 sterren

(87 stemmen)

Bekijk alle beoordelingen

Eigenschappen

  • Buiten
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Beschrijving

Voor wie houdt van een boswandeling met de nodige afwisseling is de NS-wandeling Warnsborn een goede optie. Vanaf het station loop je binnen enkele minuten park Sonsbeek in. Een glooiende, groene omgeving dicht bij de stad. In park Sonsbeek bevinden zich bezoekerscentrum Sonsbeek, De Witte Watermolen (een historische waterradmolen zoals er vroeger vele langs de Veluwse beken stonden) en het Nederlands Watermuseum.
Het Nederlands Watermuseum is een interactief museum over alle aspecten van water, gevestigd in de oude Begijnenmodel uit de 15e eeuw, gelegen aan de Sint Jansbeek in het Monumentale park Sonsbeek. Een écht doe-museum waar je van alles te weten kunt komen over dijkbeheer, drinkwater, grondwater of watergebruik in Nederland en de rest van de wereld. Hoeveel liter water denk jij dat je per dag verbruikt?

In park Zypendaal loop je langs Huis Zypendaal, een prachtig 18e eeuwse monument (Huis Zypendaal is van april t/m oktober iedere zondag te bezichtigen van 11.00 - 17.00 uur. Rondleidingen starten op diverse tijdstippen tussen 11.30 en 16.00 uur).
Neem vooral een hele dag de tijd, want met zoveel bezienswaardigheden onderweg is het geen wandeling om haast te hebben. Na de Arnhemse stadsparken wandel je over de landgoederen Warnsborn, Vijverberg en Lichtenbeek.
Vlak voor Oosterbeek kom je langs de Airborne begraafplaats. 1754 soldaten, piloten en mariniers omgekomen bij en na de slag om Arnhem zijn hier begraven.

Route inkorten of route vervolgen naar Wolfheze
Na 10 km kun je in Oosterbeek op de trein stappen om je weg te vervolgen. Je loopt dan langs de Wolfhezerbeek met z'n 400 jaar oude Wodanseiken en het natuurgebied Laag-Wolfheze naar station Wolfheze. De route naar Wolfheze is 18 km. Je kunt de route onderweg nogmaals inkorten tot 15,5 km.

Praktische informatie

Lengte:
Beginstation:
Eindstation:
LAW:
Extra informatie en wijzigingen:

Routebeschrijving en routekaart
Je kunt de routebeschrijving en routekaart downloaden en uitprinten.

Wandelen met de hond:
Honden zijn aangelijnd toegestaan.
Meld een knelpunt
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Downloads:

Beoordeling (87 stemmen)

Alleen

van 5 sterren

Met de kinderen

van 5 sterren

Met partner

van 5 sterren

Met vriend of vriendin

van 5 sterren

Met vrienden

van 5 sterren

Met collega’s

van 5 sterren

Reacties van lezers

Vooral de paden in Park Zijpendaal en Schaarsbergen waren erg de moeite waard. De routebeschrijving is vaak wat omslachtig en hier en daar ook onduidelijk, dus handig om samen goed te kijken wat er precies bedoeld wordt.

A.M., 7 september 2016 (Met partner) van 5 sterren

Een mooie tocht, maar jammer dat de aanwijzingen niet duidelijk waren waardoor we van de omgeving , die toch mooi is niet hebben kunnen genieten. ook lange paden zonder oriëntatie punten, waardoor we soms twijfels hadden of we wel goed zaten.

Anny v. Boxmeer, 31 augustus 2016 (Met partner) van 5 sterren

8 Augustus heb ik met mijn zussen genoten van de mooie wandeling .Door het weer van de afgelopen tijd was er een drassig stukje maar dat is met goede schoenen te doen. Vanwege de tijd zijn we in Oosterbeek gestopt maar de rest tot Wolfheze gaan we zeker ook nog wandelen!!

Lies , 10 augustus 2016 (Met vrienden) van 5 sterren

Stuk rond Warnsborn erg mooi Er lange aan- en aflooproutes helaas.

Kees, 19 juli 2016 (Alleen) van 5 sterren

Beoordeel zelf!

Ben je al geweest? Laat hier je beoordeling achter of schrijf een korte recensie.


Je beoordeling Klik op het aantal sterren en Verstuur

Je recensie

Eropuit.nl heeft een aantal spelregels voor het plaatsen van beoordelingen.

Plan en koop je reis

Van

Naar station

Datum

Toon kalender

Tijd

:

Op de kaart

Nog meer uittips

(advertentie)