Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

van 5 sterren

(6 stemmen)

Bekijk alle beoordelingen

Eigenschappen

  • Buiten
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Beschrijving

In de 17e eeuw was De Vuursche een uitgestrekt heidegebied, maar door de bouw van buitenverblijven ontstonden hier weelderige tuinen en fraaie parkbossen. Monumentale bomen en oude beukenlanen liggen nu verscholen in jongere bossen. Langs heideveld De Stulp en het Pluismeer kom je in het bosdorp Lage Vuursche. Door het Maartensdijkse Bos bereik je Hollandsche Rading. Grenspalen herinneren aan deze grens tussen Utrecht en Holland, die vroeger de aanleiding was voor diverse conflicten.

Praktische informatie

Lengte:
Beginstation:
Eindstation:
LAW:
Extra informatie en wijzigingen:

Routebeschrijving en routekaart:
De wandelroute is online beschikbaar. Je kunt de routebeschrijving en routekaart downloaden en uitprinten.


Route inkorten: Wie de route wil inkorten, kan na 9 km vanuit Lage Vuursche (halte Dorp) op maandag t/m zaterdag 1x per uur tot 18.42 uur (za tot 18.12 uur) met bus lijn 59 naar station Hilversum of tot 18.45 uur naar station Den Dolder. Op zondag kun je met de Regiotaxi Eemland-Heuvelrug (tel. 0900-1122445) voor circa 5,50 euro naar station Baarn reizen.

Wandelen met de hond: Honden zijn aangelijnd toegestaan op deze route (wel rekening houden met overstapjes).

Meld een knelpunt
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Beoordeling (6 stemmen)

Alleen

van 5 sterren

Met de kinderen

van 5 sterren

Met partner

van 5 sterren

Met vriend of vriendin

van 5 sterren

Met vrienden

van 5 sterren

Met collega’s

van 5 sterren

Reacties van lezers

Deze wandeltocht is bijzonder mooi en was vandaag opvallend rustig. De laaghangende nevel op de heide bij het Pluismeer en ook verderop richting Hollandsche Rading bood een heel fraai beeld. Als je goed kijkt kun je de vlag van Drakesteyn zien hangen. Met onderweg uiteraard pannekoeken in Lage Vuursche is deze tocht er een die ik al jaren met plezier loop.

W. de Haan, 3 december 2016 (Met vriend of vriendin) van 5 sterren

Een geweldige wandeling met deze herfststorm op zondag 20 november 2016. Zelfs na de regen van de afgelopen week, waren de paden heel redelijk begaanbaar. De enige tegenvaller bij een eerste verkenning was langs de drukke verkeersweg en paleis Soestdijk. We hebben onze route daarom dus vanaf het eind van het kronkelpad met de overkoepelende gesnoeide beuken verlegd(zie routebeschrijving pag. 2 alinea 2). Van daaraf zijn we niet links, maar rechtsaf een ongemarkeerde route over eerst een wandel- en vervolgens paardenpad gevolg. We kwamen bij de drukke verkeersweg uit, waar we alleen maar hoefden over te steken, waar de route na cijfer 3 het bos weer inging.

Blomhert, 20 november 2016 (Met vrienden) van 5 sterren

Leuke wandeling door bos en langs heide. Bij Soestdijk een stukje langs drukke weg en voor voetgangers erg traaaaaage stoplichten. Tip loop niet door naar die voetgangerslichten, maar doe zodra je deze weg nadert vanuit Bospark ter hoogte van Soestdijk even een illegale oversteek over de weg. Dat scheelt een hoop wachttijd en ergernis.

JolandaT, 11 november 2016 (Met vriend of vriendin) van 5 sterren

Prachtige herfstwandeling. Mooi afwisselend landschap met fraaie sfeerbeelden. Zoals de naald en natuurlijk Soestdijk. Op sommige plekken was het best wel druk, maar ja wat wil je ook op zo'n mooie dag. Tip: mocht je in het weekend net als wij gebruik willen maken van de Regiotaxi, bedenk dan dat de aanrijdtijd > 1 uur kan bedragen. Dus plan je rit (zo ver mogelijk) van te voren. Wij hadden nu een wachttijd van 1,5 uur. Maar dat Werd helemaal goed gemaakt door de gezellige chauffeur Martin. Oh ja niet onbelangrijk, zorg voor contant geld.

Els Bouwmeester, 31 oktober 2016 (Met partner) van 5 sterren

Beoordeel zelf!

Ben je al geweest? Laat hier je beoordeling achter of schrijf een korte recensie.


Je beoordeling Klik op het aantal sterren en Verstuur

Je recensie

Eropuit.nl heeft een aantal spelregels voor het plaatsen van beoordelingen.

Plan en koop je reis

Van

Naar station

Datum

Toon kalender

Tijd

:

Op de kaart

(advertentie)