Gemiddelde bezoekersbeoordeling:

van 5 sterren

(geen stemmen)

Bekijk alle beoordelingen

Eigenschappen

  • Buiten
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Beschrijving

Tweedaagse NS-wandeltocht.
De eerste dag loopt van Zutphen naar Deventer langs de westkant van de IJssel met steeds prachtige vergezichten over de rivier. De route gaat voor een groot deel over (gras)dijken die exclusief voor wandelaars zijn opengesteld. Halverwege de route kom je langs de imposante en romantische ruïne van slot Nijenbeek. Met het voetveer steek je de IJssel over naar Deventer. Hier overnacht je in het hotel Hanzestadslogement 'De Leeuw', Nieuwstraat 25, Deventer, tel. 0570 - 6102 90. Reserveren uitsluitend via de website van het hotel: http://www.hoteldeleeuw.nl
Hotel De Leeuw is gevestigd in een fraai monumentaal pand uit 1645 met een koffie- en theeschenkerij en een Hnze-museum en een snoepwinkel met meer dan 200 soorten Oud-Hollandssnoep. De prijs van een tweepersoonskamer varieert tussen de 85 en 135 euro. Elke kamer beschikt over kookgelegenheid met koffiezetapparaat en koelkast. Drie restaurants buitenshuis bieden een driegangen keuzemenu aan voor 25 euro p.p.
Het is de moeite waard om de volgende dag eerst een stadswandeling door het historische centrum van Deventer te maken. Je verlaat Deventer via een avontuurlijk pad pal langs de IJssel. Het pad buigt weer van de rivier af, de landgoederen tussen Deventer en Olst in. Juweeltjes als Oud en Nieuw Rande, kasteel De Haere en kasteel Hoenlo met hun prachtige tuinen, maar ook restanten van de IJssellinie maken de route hier verrassend.

Praktische informatie

Lengte:
Beginstation:
Eindstation:
LAW:
Extra informatie en wijzigingen:

Routebeschrijving en routekaart: Je kunt de routebeschrijving en routekaart downloaden en uitprinten. Daarin tref je ook informatie aan over de horecagelegenheden onderweg, overnachtingsadressen en eventuele busaansluitingen tussen wandeltocht en station.

Meld een knelpunt
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Beoordeling (geen stemmen)

Alleen

van 5 sterren

Met de kinderen

van 5 sterren

Met partner

van 5 sterren

Met vriend of vriendin

van 5 sterren

Met vrienden

van 5 sterren

Met collega’s

van 5 sterren

Reacties van lezers

Er zijn nog geen beoordelingen voor deze uittip. Laat je beoordeling achter

 

Beoordeel zelf!

Ben je al geweest? Laat hier je beoordeling achter of schrijf een korte recensie.


Je beoordeling Klik op het aantal sterren en Verstuur

Je recensie

Eropuit.nl heeft een aantal spelregels voor het plaatsen van beoordelingen.

Plan en koop je reis

Van

Naar station

Datum

Toon kalender

Tijd

:

Op de kaart

(advertentie)